Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо отлага автобиографията си за след края на кариерата си

Алонсо отлага автобиографията си за след края на кариерата си

495
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Алпин

Фернандо Алонсо отлага издаването на автобиографията си за след края на кариерата си, сподели самият той. Двукратният световен шампион неколкократно съобщава за излизането на книгата, описваща живота му. Последната информация бе от издателство Pan Macmillan и гласеше, че автобиографията ще излезе през ноември 2020 г. Дори започна събирането на предварителни поръчки, които още през септември обаче бяха отложени с година. Сега става ясно, че всъщност не е ясно точно кога ще бъде публикувана книгата.

„Работя по това от няколко години. По принцип планирах да я издам през 2018 г., когато си тръгнах от Формула 1. Тогава отложих за малко, защото осъзнах, че продължавам да се състезавам в различни дисциплини, а сега вече съм отново и в F1. Ще я пусна, когато спра да се състезавам. Тогава ще мога да разкажа изживяванията си и собствената си истина за нещата.“

„Може да е малко странно, ако книгата излезе, докато още карам. Предпочитам след това да разкажа опита и живота си в автомобилния спорт“, обясни Алонсо

По отношение на предстоящата надпревара за Гран при на Емилия Романя испанецът сподели, че се радва за завръщането на Формула 1 на пистата Имола.

„Харесвам трасето, а състезанието през 2020 г. бе вълнуващо. Освен това е нещо различно да сме в Европа толкова рано през годината. Обикновено се състезаваме на Стария континент малко по-късно, когато вече наближава лятото. Аз имам някои чудесни спомени от Имола, особено от 2005 г., когато спечелих надпреварата, а по-късно през същата година и титлата“, допълни Алонсо.

Тимът на Алпин е с обновен аеродинамичен пакет за Гран при на Емилия Романя. Отборът ще тества новостите в петъчните тренировки на пистата Имола. Тогава ще бъде взето решение и какви да са следващите стъпки в развойната програма за следващите няколко старта.