Начало Форум Стартът на Имола може и да е на дъжд

Стартът на Имола може и да е на дъжд

2034
0
Имола
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Метеорологичната прогноза за Гран при на Емилия Романя предвижда възможен дъжд в неделя, когато ще се проведе състезанието на пистата Имола

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

То е втори кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2021 г. Условията пък ще са напълно различни от тези в Бахрейн.

Средата на април в Италия далеч не винаги означава приятно и слънчево време. Според настоящата метеорологична прогноза максималната температура и през трите дни от уикенда на Имола няма да надвиши 14-15 градуса. В петък се очаква да е основно облачно, в събота – да се редуват облачни и слънчеви периоди. В неделя според метеоролозите може да вали, като през целия ден ще е облачно. Засега няма прогноза за силен и/или продължителен дъжд, а за временни превалявания и ръмежи, както и за пориви на вятъра със скорост от 35 км/ч.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Пирели ще предостави на отборите същите типове гуми, които бяха избрани и за уикенда в Бахрейн. Това са C2, C3 и C4, съответно като хард, медиум и софт

Същите типове бяха използвани на Имола и преди близо шест месеца, но сега структурата на гумите е променена. От Пирели посочиха, че селекцията е направена заради характеристиките на трасето, както и възможните метеорологични условия, които са променливи през европейската пролет.

Имола е писта от старото поколение трасета във Формула 1. Тя е сериозно техническо предизвикателство за отборите заради различните завои и участъци, поставящи на изпитание цялостното представяне на автомобила. Пистата е доста тясна на места, което допълнителна затруднява изпреварванията и поставя ударение върху стратегиите. В състезанието през миналия сезон влияние оказа излизането на кола за сигурност. Според Пирели без появата на сейфти кар повечето екипи биха избрали едно спиране в бокса. Това са очакванията и сега, особено като се има предвид, че загубата на време в питлейна е около 25 секунди.

Макар че бе преасфалтирана преди миналогодишната надпревара, Имола все още е с неравна настилка. Има доста големи бордюри. Това ще са допълнителни препятствия за тимовете. Еволюцията на трасето ще бъде повлияна и от факта, че ще има само една поддържаща надпревара. Това ще е Формула Регионал на Алпин и на пистата едва ли ще има много натрупана гума.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)