Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо печели драматично състезание на Нюрбургринг

Алонсо печели драматично състезание на Нюрбургринг

63
0

Фернандо Алонсо спечели днешната Гран при на Европа. Пилотът на Рено вървеше втори, зад Кими Райконен, когато в последната обиколка на надпреварата предното дясно окачване на Макларън-а се строши и финландецът изхвърча в чакъла.

Райконен изпревари на старта Ник Хайдфелд, който вчера с чудесна бърза обиколка взе полпозишъна. Кими обаче, както и Алонсо, допуснаха грешки в течение на състезанието, които влошиха състоянието на гумите им. Предна дясна на Макларън-а обаче буквално разруши окачването и съсипа усилията на финландеца.

С много стабилно каране Ник Хайдфелд се оказа втори в крайна сметка пред Рубенс Барикело (Ферари). Това бе втори пореден подиум за пилота на Уилямс. Четвърти се подреди Дейвид Култард, пред Михаел Шумахер, Джанкарло Фисикела, Хуан Пабло Монтоя и Ярно Трули.

Състезанието бе пълно с инциденти и наказания. Веднага след старта Марк Уебър удари Монтоя, като катастрофата принуди още няколко пилоти да минат през осигурителната зона. Ралф Шумахер и Такума Сато веднага спряха в бокса за поправки. Немския състезател на Тойота не успя да завърши надпреварата, след като по-късно се завъртя и отпадна.

Трули отнесе наказание минаване през питлейна, тъй като механиците му се бяха забавили на стартовата решетка. Няколко пилоти получиха същата санкция, но за пренебрегване на сини знамена. Култард също направи минаване през боксовете, но заради превишена скорост в пита.