Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Победата на Ред Бул в Малайзия поставя Макларън под напрежение

Алонсо: Победата на Ред Бул в Малайзия поставя Макларън под напрежение

81
0

Победата на Ред Бул чрез Макс Верстапен в Гран при на Малайзия поставя под напрежение екипа на Макларън да постига по-добри през следващия сезон. Това заяви Фернандо Алонсо пред началото на състезателния уикенд за Гран при Япония.

През 2018 г. „биковете“ и екипът от Уокинг ще използват едни и същи задвижващи системи – тези на Рено. Така в Макларън ще могат ясно да видят на какво нивото е шасито им спрямо Ред Бул. И ако големият отбор на Дитрих Матешиц постига победи, то такива ще се очакват и от пилотите на Макларън.

„Видяхме много добро представяне от Ред Бул на Монца, която е много зависима от мощността пистата, коментира Фернандо. – Много сме щастливи от показаното от страна на тима. В Малайзия те направиха още една стъпка напред. Победиха Мерцедес без дъжд, без различна стратегия.“

Според Алонсо шасито на Макларън в момента е много ефективно и силно. Но тимът трябва да свърши нужното то да е на такова ниво и догодина, защото двигателят на Рено вече е показал, че с него може да се печелят състезания.

„Мисля, че е реалистично да съперничим на Ред Бул през 2018 г., коментира испанецът. – Трябва да сме на тяхното ниво по отношение на шасито. Не трябва да се страхуваме да се сравняваме с който и да е, защото Макларън трябва да победи всички отбори.“

Подробен анализ на шасито на Ред Бул и на причините то да не е на добро ниво в началото на сезона четете в новия брой 209 на списание ClubS1.