Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо посочи четири алтернативи на Рено за 2009 г

Алонсо посочи четири алтернативи на Рено за 2009 г

35
0

Фернандо Алонсо спомена имената на четири отбора като евентуални алтернативи на настоящия му тим Рено за сезон ’09.
Френският екип тази година не може да си съперничи с водещите отбори и в тази връзка Алонсо не крие, че през 2009 г. иска да разполага с шампионски болид.
„Това, което искам е да се състезавам с кола, която може да ми осигурява победи – заяви Фернандо – Има няколко такива отбора – Уилямс, Тойота, BMW и Ферари, които винаги са на върха каквото и да става. Преди две години, когато спечелих втората си титла, може би имах други идеи и различни приоритети. Сега се върнах и имам желание за реванш – 99 % от времето мисля за това да започна да печеля отново.”
Въпреки всичко Алонсо отказа да отговори дали да стане пилот на Ферари е главната му цел:
„Има много фактори, които трябва да бъдат преценени. Моят първи избор е да продължа с Рено, ако те могат да направят шампионски болид. Истината е, че имаме прогрес. Но не искам да продължавам да се боря само за преминаване във втората част на квалификацията.
По отношение на краткосрочните си цели 26-годишният испанец заяви:
„Единственото нещо, което може да се направи, е да се опитваме да подобряваме представянето си. Няма друга алтернатива. Трудно е да останеш мотивиран, но всеки уикенд имаш нова възможност. Така че работиш за мечтата си. Винаги си мисля, че ще съм способен да се кача на подиума. И ако това преобръщане на ситуацията не е възможно за Барселона, мисля, че ще стане за Монако, защото винаги има ново основание.”