Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо и Окон приятно изненадани от скоростта на Алпин

Алонсо и Окон приятно изненадани от скоростта на Алпин

1216
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Алпин

Фернандо Алонсо е приятно изненадан от представянето на Алпин в квалификацията за Гран при на Испания. Испанецът финишира на десета позиция, докато неговият съотборник Естебан Окон стигна до петото място. Фернандо вярва, че отборът е постигнал голям напредък от началото на сезона и се надява това да продължи и в следващите състезания.

Отборът имаше трудна квалификацията в Бахрейн, последвана от такава и на Имола. В Португалия представянето бе по-добро, след като Окон намери място в третата фаза на квалификацията. В надпреварата и двамата пилоти намериха място в зоната на точките и постигнаха най-доброто класиране от старта на кампанията.

„Мисля, че Ферари и Макларън са по-бързи от нас. Имат голямо постоянство от началото на сезона. Истина е, че направихме голяма стъпка напред в Португалия. Нямах представа дали това темпо е истинско или е заради характеристиките на пистата. До момента отново показваме същата скорост и вярвам, че прогресът ни е реален. Въпреки това трябва да останем здраво стъпили на земята. В сравнение с Бахрейн и Имола последните две трасета са коренно различни и всичко изглежда твърде хубаво, за да е истина“, сподели Алонсо.

Другият пилот на Алпин Естебан Окон също похвали напредъка на екипа. Французинът постигна най-добрия се резултат в квалификационна сесия до момента.

„Много съм обнадежден. Скоростта ни и тук е много добра. Миналата година имахме много проблеми на това трасе. Радвам се, че добрата ни форма от Портимао се пренесе тук. Каталуния е уникална писта, която много натоварва гумите. Затова ще бъде много важно тяхното износване по време на състезанието“, заяви Окон.