Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Прогресът ни е окуражаващ

Алонсо: Прогресът ни е окуражаващ

64
0

Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо смята, че прогресът на тима му от началото на сезона е окуражаващ и той очаква с нетърпение да види как ще се представи колата в предстоящата Гран при на Русия. В предишния кръг в Китай испанецът и неговият съотборник Дженсън Бътън имаха шанс да спечелят точки, но неоптималният избор на гуми в състезанието не им позволи да се борят за местата в топ 10. Затова Алонсо се надява на по-добър резултат в Сочи спрямо постигнатото досега.

„Битката в средата на колоната е много тежка и много отбори изглеждат доста силни със солидна надеждност, коментира Фернандо. – Надявам се да имаме по-добър резултат в Сочи. Състезанието е трудно по отношение на разхода на гориво. Колата ни е по-слаба на дългите прави, но тя е много добре балансирана. В Сочи харесвам особено завой 3, който изисква много прецизност. С всеки изминал ден след инцидента в Австралия се чувствам по-силен.”

Бътън от своя страна заяви, че в последните състезания отборът му показва обещаващи резултати в петък и събота, но му е трудно да задържи това темпо в дългата състезателна дистанция в неделя.

„Определено вървим в правилната посока, но трябва да продължим да натискаме здраво и да подобряваме пакета, заяви британецът. – Имахме напредък по отношение на издръжливостта в последното състезание. Лесно е да се каже, че заслужавахме да вземем повече от първите 3 състезания, но трябва да съберем всички нужни неща заедно в 3-те дни от състезателния уикенд, за да имаме шанс да запишем точки.”