Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо разочарован от шестото място

Алонсо разочарован от шестото място

40
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо не смята, че ще може да се бори за победата в утрешното състезание на Йонгам след разочароваща квалификация днес сутринта. Испанецът се класира едва шести, зад пилотите на Макларън и Ред Бул, както и зад съотборника си Фелипе Маса, победил го за втори пореден път.

„Не мога да съм щастлив от шестата позиция, но това е отражение на моментната ситуация“, разочарован бе Алонсо. „Макларън и Ред Бул са по-силни от нас, и за мен и Фелипе остава да се борим помежду си за петото място. Все пак това бе само квалификация и утре нещата може да се променят.

Защото тук се очаква сериозно износване на гумите, а при такива условия ние сме в добра форма. Все пак тук ситуацията не е съвсем ясна. Поведението на супер меките гуми с пълен резервоар за дълъг период от обиколки не е съвсем ясно. Решихме да използваме тези гуми за първата част на квалификацията, но после решихме да не поемаме прекалено много рискове.

За съжаление ще стартирам от прашната страна на пистата, което тук вероятно ще е голям недостатък. Надявам се да не загубя места на старта, Розберг обикновено е бърз там. Ще видим как ще тръгнат нещата и ще гледаме да променим стратегията си в наша полза.“