Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо разочарован от голямото изоставане на Макларън спрямо Ред Бул

Алонсо разочарован от голямото изоставане на Макларън спрямо Ред Бул

99
0
Даниел Рикиардо,Ред Бул

Фернандо Алонсо прави силен сезон до момента с оглед на потенциала на болида му Макларън. До последния кръг в Монако той печелеше точки във всяко състезание, но в Монте Карло отпадна заради повреда в скоростната кутия.

Испанецът обаче е разочарован от голямата разлика спрямо екипа на Ред Бул, който използва същите двигателя като тима от Уокинг – Рено.

Алонсо признава, че е очаквал „биковете“ да са пред неговия отбор този сезон, но разликата от 1.3 сек в Монако на обиколка в квалификацията е била по-голяма от очакваната. Фернандо стигна до 3-ата част на сесията, в която записа 1:12.110 мин, а Рикиардо взе полпозишъна 1:10.810 мин.

„Знаехме, че Ред Бул ще са силни в Монако и ще са фаворити, заяви Алонсо. – Не беше изненада това. Ние преследваме тяхното темпо, но съм разочарован, защото имаме същия двигател като тях и трябва да сме на тяхното ниво. А разликата е 1.3 сек. Все пак знаем в кои области трябва да работим, за да сме на тяхното ниво.“

Според рали легендата и баща на Карлос Сайнц-младши – Сайнц-старши, Алонсо не се чувства щастлив в позицията, в която се намира в момента. Според испанеца Фернандо е свикнал да се бори за подиуми, победи и титли, а битката за място в зоната на точките далеч не го удовлетворява.

Според бившия пилот от F1 и настоящ коментатор по Sky Sports Мартин Брандъл Алонсо не изглежда като пилот, който ще продължи да кара в Гран при и следващия сезон.