Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо разочарован от трафика в квалификацията на Зандвоорт

Алонсо разочарован от трафика в квалификацията на Зандвоорт

762
0
Фернандо Алонсо, Алпин
Фернандо Алонсо, снимка Алпин

Фернандо Алонсо остана разочарован от трафика по време на квалификацията на пистата Зандвоорт. Пилотът на Алпин не прескочи Q2 и остана 13-ти след като бе блокиран от Серхио Перес по време на последния си бърз тур.

Алонсо е бил уверен, че е имал потенциал да бъде в топ 10 и изрази разочарованието си по радиото след като разбра, че е отпаднал от Q2.

„Мисля, че причината беше трафикът в Q2. Бях шести или седми от началото на уикенда в Нидерландия. Същият беше случаят и в немалка част от уикендите преди това“, сподели Алонсо.

„При втория опит бях с половин секунда по-бърз от предишната обиколка в завой номер 9. След това имах неразбирателство с автомобил на Ред Бул пред мен, заради който загубих много време. За съжаление останах извън Q3. От друга страна, темпото ми в предишните сесии показваше, че трябваше да бъда там“, продължи Алонсо.

„Ако сте в Q1 имате достатъчно време за обиколка. При първия опит в Q2 също имате друг шанс. Когато дойде моментът на истината и пистата е в най-добрите условия, е много жалко да попаднеш в трафик и да загубиш ценно време.“

„Зандвоорт е много малка писта и много тясна. Тук винаги ще бъде по-трудно по време на всички сесии. На Монца ще е различно заради  по-дългите прави. Това прави по-лесно пропускането на автомобил, който е зад теб. За съжаление вчера това се случи с нас и малко компрометира уикенда ни“, добави Фернандо Алонсо.

Другият пилот на Алпин Естебан Окон остана 12-ти след като нямаше достатъчно добро темпо във финала на втория сегмент от квалификацията в Зандвоорт.

„Не съм сигурен какво се случи. В Q1 бях шести при първия ми опит, докато Карлос [Сайнц] беше на 7-мо място. Това показва, че не сме толкова далеч в сравнение със Спа“, каза Окон.

„Поне в моята част на гаража нямаше толкова проблеми. Мисля, че Алонсо се бореше малко повече през този уикенд, но нека видим дали ще успеем да спечелим няколко места в състезанието.“

„Това ще бъде изключително предизвикателство. Зандвоорт не е писта, на която искаш да не стартираш в топ 10. Честно казано, нищо не можем да направим по този въпрос.“

„Уикендът в Нидерландия далеч не е приключил. Днес се надяваме на още изпреварвания. Както винаги, ще дадем всичко от себе си, за да проведем стабилно състезание и да върнем и двата автомобила в зоната на точките“, допълни пилотът на Алпин.