Начало Избрани Алонсо: С удоволствие бих предизвикал Верстапен в бъдеще

Алонсо: С удоволствие бих предизвикал Верстапен в бъдеще

1440
0
Фернандо Алонсо, Астън Мартин
Фернандо Алонсо; снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо заяви, че с удоволствие би предизвикал Макс Верстапен в бъдеще. Пилотът на Астън Мартин все още не се отказва от това да спечели трета световна титла. Испанският ветеран все пак вярва, че ще трябва да изчака още преди да има възможност да настигне Ред Бул и да се бори за шампионата.

Ред Бул наложи доминацията си малко след влизането на новите технически правила. Отборът от Милтън Кийнс спечели и двата шампионата през миналия сезон и не показва никакви признаци на забавяне от началото на сезон 2023. До момента Ред Бул контролираше и трите старта за годината. Очакванията са това да продължи до края на кампания и дори след това.

Алонсо е най-близкият съперник на Ред Бул първите кръгове от сезона. Испанецът се качи три пъти на подиума, но нямаше отговор на темпото на Верстапен и Перес. Пилотът на Астън Мартин вярва, че има желание да предизвика Верстапен, но предупреди, че това едва ли ще се случи тази година

„Очаквам с нетърпение [битката с Верстапен], защото в момента той е на върха на възможностите си. Той кара по-добре от всички останали, разполага с най-бързия автомобил и всичко при него е перфектно“, сподели Алонсо.

„За да преодолеете това съвършенство, ви трябва нещо наистина специално. Освен това трябва да видите някои от слабите страни на Макс. В момента не ги виждате, защото той е в удобна позиция и е изключително добър. За момента Верстапен изглежда непробиваем.“

„Хубаво е да предизвикваме такива момчета и да видим дали в Макс има някаква слабост. Това любопитство расте, защото той се справя все по-добре и по-добре всеки път.

„С удоволствие бих предизвикал Верстапен в бъдеще. Но в настоящия момент това няма как да стане тъй като все още ни липсва малко скорост“, добави пилотът на Астън Мартин.

Алонсо се присъедини към Астън Мартин по средата на петгодишния план на отбора да се бори за големи успехи в F1. Наскоро испанският ветеран каза, че добрите му резултати с отбора са дошли година по-рано от очакваното.

41-годишният състезател все още не е отказал от спечелването на трети световен шампионат. От друга страна Алонсо не очаква голяма промяна в съотношението на силите преди влизането на новите правила за задвижващите системи през 2026 г.

„Ако съм извън спорта и трябва да кажа кой ще спечели шампионата, то бих заложил на тях [Ред Бул]“, обясни Алонсо.

„Ако трябваше да залагам на 2024 и 2025 г. също щях да заложа на победа на Ред Бул докато няма промяна в правилата. Това е като случая с Мерцедес- те доминираха докато не настъпи сериозна промяна в спорта. В историята на спорта винаги се е случвало така.“

„Когато имаше изгорял ауспух, Ред Бул доминираше. В началото на хибридната eрa доминираше Мерцедес. Сега с този граунд ефект е много трудно да се види промяна, след като те вече са започнали и имат предимство.“

„Като пилот и състезател на Астън Мартин се надявам да не спечелят през 2024 и 2025 г. Те обаче имат добро предимство и много силен и организиран отбор. Затова за всички ще бъде предизвикателство да настигнат Ред Бул“, завърши Фернандо Алонсо.