Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо с ултиматум от Ред Бул да вземе решение за офертата им,...

Алонсо с ултиматум от Ред Бул да вземе решение за офертата им, но не искал Верстапен за съотборник

8058
0
Фернандо Алонсо, Макс Верстапен
Фернандо Алонсо и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Пазарът на пилоти през сезон 2024 във Формула 1 през април е по-разгорещен, отколкото някога е бил през август, а основните участници са някои от най-големите звезди в спорта. Обявеното привличане на Люис Хамилтън от Ферари догодина и скандалите в Ред Бул отвориха широко неподозирани възможности. Според немското издание Ауто Мотор унд Шпорт Фернандо Алонсо в момента е притискан и от настоящия си отбор Астън Мартин, и от Ред Бул да вземе решение за бъдещето си.

Според информацията Алонсо има още десетина дни, за да съобщи на Ред Бул дали ще приеме тяхната оферта. Говори се също така, че Фернандо харесвал предложението, но ако не е съотборник на Макс Верстапен

Същевременно от Астън Мартин имали друга оферта за Алонсо. Двукратният световен шампион като че ли ще трябва да вземе решение скоро, независимо от това какво прави Верстапен. А вече се появяват мнения, че на неговата възраст трябва да сграбчи всяка възможност. Алонсо ще навърши 43 години в края на юли тази година.

Макс Верстапен в момента нямал желание да си тръгва от Ред Бул, тъй като единствената му опция била Мерцедес, а в Бракли трета поредна година не успяват да създадат конкурентоспособен автомобил. Същевременно нидерландецът искал всичко в Милтън Кийнс да си остане така, както е. В момента обаче никой не може да гарантира, че нищо няма да се промени в Ред Бул, пише немското издание.

Същевременно от Мерцедес били готови да направят на Верстапен оферта за дългосрочен ангажимент

Осемкратните световни шампиони имали предложение да направят Макс посланик на марката и да му дадат заплата, която щяла да е по-висока от тази на Хамилтън. Говори се, че в Мерцедес дори вече били постигнали вътрешна договорка с Даймлер за парите, ако Верстапен прояви интерес. В Бракли не бързали и били готови да чакат.

Другият основен герой на пазара на пилоти е Карлос Сайнц. За него се твърди, че има ултиматум от Ауди до средата на април да реши дали иска да е част от новия отбор, който ще влезе в шампионата за сезон 2026. Името на испанеца се спряга във връзка и с Ред Бул, и с Астън Мартин. Той също търси скорошно решение за бъдещето си, но иска то да е дългосрочно. На този етап от кариерата си Сайнц няма желание за едногодишни договори.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55)