Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Само можем да поздравим Себастиан

Алонсо: Само можем да поздравим Себастиан

72
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че той и тимът на Ферари са пристигнали за домашното състезание на Монца с ясната цел да се опитат да намалят преднината на Себастиан Фетел и Ред Бул, но това не е било възможно.

Той беше супербърз в петък, в събота, в неделя и само можем да го поздравим – каза Алонсо, като продължи с традиционния си коментар за все по-намаляващия шанс за титлата. – Трябва да сме реалисти. Все пак има достатъчно състезания до края, но в тях трябва да имаме отлична скорост, да направим всичко както трябва, да имаме късмет и тогава ще видим кой какво ще има в Бразилия.

Алонсо подчерта, че въпреки загубеното състезание днес е доволен от напредъка на тима си, защото Ферари не били в топ 5 на старта от Малайзия насам, а от следващия кръг на по-бавното трасе в Сингапур ще се види напредъкът в съотношение на силите, защото на подобни писти досега пред Ферари били не само Ред Бул, но и Лотус и Мерцедес.

Двукратният световен шампион каза още, че няма как да не се вълнува пред морето от тифози на Монца, които очевидно не са чели днешните вестници, разказващи за снощните искри между него и екипа и обясни, че нормалните събития и обяснения на ситуацията не продават!

Алонсо допълни още, че мигащата светлина от колата на Фетел, която трябва да работи само на дъжд, му е пречила и не е бил наясно защо с един бутон съперникът му не я изключи. Фетел допълни, че се е постарал да избяга достатъчно напред, за да не му пречи и не е знаел за нея.