Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се надява да е по-близо до подиума, Кими се оплаква от...

Алонсо се надява да е по-близо до подиума, Кими се оплаква от лош късмет

68
0
Кими Райконен

Фернандо Алонсо се надява да е по-близо до подиума в предстоящата Гран при на Канада, заяви самият той дни преди седмия кръг от световния шампионат на Формула 1.

Ферари изостава сериозно не само от Мерцедес, но и от Ред Бул този сезон. Алонсо стана четвърти в Монако и призна след състезанието там, че това е бил максимумът, на който е можел да се надява. Отборът пък е на 21 точки зад съперниците от Милтън Кийнс в подреждането при конструкторите.

Ще видим какво ще стане. Смятам, че трябва да сме спокойни и да работим упорито. Необходимо е да постигнем очакваните резултати. Имаме нови компоненти във всяко състезание тази година. Някои от тях работят добре, други не, така че просто трябва да извлечем максимума от подобренията в Канада. Дано изкараме добър петък и частите да проработят както трябва. След това се надявам да сме по-близо до подиума. Не се съмнявам, че ще ставаме все по-конкурентоспособни с всеки изминал старт, но точно с колко не мога да кажа. Темпото ни в Монако бе добро и това означава, че напредваме. Да, разликата спрямо лидерите е значително, защото те вървят напред и като развитие. Ние трябва да се постараем да се справим по-добре, като започнем от Канада – заяви Алонсо.

Съотборникът му Кими Райконен пък сподели, че лош късмет му пречи да се представи както трябва след връщането му във Ферари. Финландският пилот е едва 12-ти във временното генерално класиране при пилотите. Най-доброто му подреждане на грида е пети, а в шестте проведени досега старта два пъти завършва извън точките.

Карах добре много пъти, но винаги нещо се объркваше в състезанията – пукаха се гуми, след като други пилоти ме удряха, някак ситуацията не се подреждаше. В Монако бях на добра позиция и отново ми се случи същото, което е просто лош късмет. Малки неща се объркват и водят до сериозна разлика накрая. Свършихме доста работа по двигателя, по други компоненти, но все още ни липсва достатъчно скорост да се борим с Мерцедес – обясни Райконен.