Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се надява да направи крачка напред в Унгария и Белгия

Алонсо се надява да направи крачка напред в Унгария и Белгия

987
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо е оптимист за представянето на Астън Мартин в следващите два старта. Испанецът вярва, че резултат на Силвърстоун е сигнал, че нещата за тима се подреждат след трудностите в предишните надпревари. Алонсо също така се надява да бъде една от приятните изненади в Унгария.

Астън Мартин направи крачка назад от началото на сезона. Отборът от Силвърстоун изоставаше от Ред Бул, както и от Макларън, Ферари и Мерцедес. Въпреки това Алонсо и Ланс Строл успяваха да намират места в топ 10 в първите няколко надпревари

В Имола Астън Мартин представи сериозен пакет с новости. Това обаче направи автомобила АМR24 по-труден за управление. Следователно Алонсо пилотите на тима започнаха да се представят много по-слабо и да не се печелят точки.

Астън Мартин вкара и двете коли в топ 10 в Канада. Това обаче се дължеше заради променливите условия на пистата край Монреал и отпадането на част от водещите автомобили. След това Алонсо остана далеч от топ 10 в Испания и Австрия.

Алонсо финишира осми в домашната надпревара за Астън Мартин на Силвърстоун, докато Строл беше седми. Така двамата спечелиха добър актив от точки и се откъснаха малко от Виза РБ. Според двукратния световен шампион, отборът се движи в правилната посока след представянето на новото предно крило, както и някои други подобрения по колата.

„Беше доста добре“, каза Алонсо относно уикенда на Силвърстоун. „Отново се върнахме към нормалното разпределение на силите.. Бяхме петият или шестият най-бърз отбор на стартовата решетка.“

„Седма и осма. Мисля, че това са повече или по-малко позициите, на които бяхме преди Имола. Върнахме се към по-естествените си позиции, така че съм доволен от това“, добави пилотът на Астън Мартин.

„Щастливи сме, че се върнахме в точките и се чувствахме по-конкурентноспособни. След Австрия се прегрупирахме малко и разбрахме, че сме поели в няколко посоки, които може би не бяха правилни. Беше по-добре“, добави пилотът на Астън Мартин

Алонсо добави, че отборът ще представи някои подобрения в Унгария и Белгия в опит да увеличи производителността на болида

„Внесохме много нови части в автомобила. Някои от тях проработиха, други не. Надявам се, че в Унгария ще имаме положителна изненада.“

„Трябва да го докажем“, каза той за важността на това дали от Астън Мартин не обещават прекалено много и не изпълняват достатъчно. „Трябва да не говорим толкова много и да постигаме резултати“, каза още Фернандо Алонсо.

Шефът на Астън Мартин Майк Крак не беше толкова оптимистично настроен относно подобрената форма в Силвърстоун. Той предполага, че тя се дължи на по-хладните и влажни условия, които бяха сходни с тези в Канада.

„Това не беше нормално състезание, така че трябва да погледнем данните. Класирането е по-добро от предишните две. Но не нужно да сме слепи, за да видим това. Сега трябва анализираме дали представянето е по-добро“, каза Крак.

„В Австрия температурата на пистата беше 50 градуса. Използвахме меките гуми на писта, която има или много високоскоростни, или много нискоскоростни [завои]. После идваш [на Силвърстоун], където е коренно различно. Времето е по-студено и имаш най-твърдите гуми.“

„Мисля, че това са ефектите, които трябва да изолираш и разделиш, за да не се изгубиш в това да се водиш само от класирането и позицията. Трябва да бъдем внимателни, сравнявайки тези състезания. Трябва да видим ефекта от [подобренията] и след това да решим как да продължим напред“, завърши шефът на Астън Мартин.