Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се надява да запише подиум през 2021

Алонсо се надява да запише подиум през 2021

2261
0
Алонсо Рено
Фернандо Алонсо, снимка Рено
Фернандо Алонсо се надява да се качи на подиума  през сезон 2021. Двукратният световен шампион ще направи своето завръщане във F1 след като пропусна две години, в които бе част от отбора на Тойота в Световния шампионат за издръжливост. Испанецът отново ще кара за отбора на Рено, който от следващата година ще носи името Алпин.
Това ще е трети престой за Алонсо в екипа от Енстън, с които  стана световен шампион през 2005 и 2006. През изминалия сезон френският производител завърши на пето място в шампионата при конструкротирите и записа три подиума благодарение на Даниел Рикиардо и Естебан Окон. Фернандо се надява тази традиция да продължи и сподели, че би се радвал да е на почетната стълбичка със своя приятел и сънародник Карлос Сайнц.

„Най-голямата ми мечта е да споделя подиума с Карлос Сайнц. Нямам големи очаквания за новия сезон, но би било хубаво ако запиша резултат в топ 3. През тази година станаха много изненади, но това бе заради проблемите на Мерцедес. Надявам се поне веднъж да пия шампанско след края на надпреварата“, сподели Алонсо.

Фернандо очаква доминацията на Сребърните стрели да продължи през 2021 и вярва, че годината ще бъде ключова за тима на Алпин, който активно работи по колата за 2022. 

„Мерцедес ще доминират и през следващия сезон. Нашите надежди са насочени за 2022, когато влизат в сила новите технически правила. Надявам се след тези промени отново да се борим за победи. Мисля, че догодина ще сме по-конкурентни. Любопитен съм да видя какъв ще бъде новият дизайн на болида“, каза Алонсо.

Също така той добави, че в бъдеще отново ще се бори за победата в Индианаполис 500 и Рали Дакар.

„Индианаполис 500 и Рали Дакар са единствените състезания, където все още не съм триумфирал. В момента са в застой, но някой ден ще ги спечеля“, завърши Фернандо Алонсо.