Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Шансовете ни все още са значителни

Алонсо: Шансовете ни все още са значителни

33
0

Фернандо Алонсо отпадна от Гран при на Белгия, след като се завъртя и се удари в мантинела към края на надпреварата. Въпреки това обаче звездата на Ферари не губи надежда за оставащите шест старта, макар да е наясно колко ще е трудно и за него, и за отбора до финала на сезона.

– Състезанието в Белгия със сигурност не беше такова, каквото очаквахме. Мисля, че ключовият момент за мен дойде в първата обиколка. Направих добър старт и вървях напред, колата отговаряше чудесно и имах шанс да се кача на подиума. За съжаление се наложи да вляза в бокса и това моментално промени ситуацията. След това напреднах в колоната, но реално се озовах в зоната на точките заради отпадането на други коли: това обяснява колко трудна бе надпреварата. Можеше и да не се завъртам накрая, но така или иначе нямаше да има особена разлика в изхода [ако бях останал на трасето]. Заради дъжда всякаква възможност да спечеля още някоя позиция се изпари – обобщи случилото се на Спа-Франкоршамп испанецът.

Съдбата никак не е благосклонна към Алонсо в първите обиколки на надпреварите тази година, твърди самият той:

– В 5 от 13 състезания се озовавам в дъното на колоната – или заради наши грешки, или заради събития извън контрола ни, какъвто беше случаят и в Белгия. Винаги съм казвал и сега ще повторя, че в течение на сезона добрият и лошият късмет се уравновесяват взаимно. Да се надяваме, че отсега нататък нещата ще се преобърнат! Убеден съм, че шансовете ни все още са значителни, като се има предвид точковата система и начинът, по който състезанията се развиват. Преди Белгия заявих, че който свърши най-добра работа в последните седем старта, ще вземе титлата. След Спа трима от нас трябва да наваксват. Има 150 точки за печелене – напълно достатъчно, за да променим ситуацията.

Фернандо обърна поглед и към предстоящата Гран при на Италия – Ферари ще хвърлят максимум усилия за старта у дома.

– Надпреварата на Монца без съмнение ще е много важна. На домашната ни писта ще трябва да направим всичко възможно, за да не загубим повече точки. Добър резултат там ще е сериозен напредък. В противен случай отборният дух ще пострада сериозно. А да се състезавам на Монца за първи пък като пилот на Ферари определено ще е невероятно чувство. Тимът ни е съставен на 95% от италианци и можеш да усетиш страстта в отбора. Нямам търпение да видя трибуните пълни с тифози: тяхната подкрепа ни е нужна – бе категоричен двукратният световен шампион.