Начало Други Алонсо ще реши до юли дали догодина ще се върне във F1

Алонсо ще реши до юли дали догодина ще се върне във F1

990
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка: Тойота

Фернандо Алонсо обяви, че до месец юли ще вземе решение дали да се завърне във Формула 1 през 2020 г. Испанецът се оттегли от Гран при след края на миналия сезон след няколко разочароващи сезона с Макларън-Хонда.

Алонсо вече обяви, че няма да се състезава Световния шампионат за издръжливост (WEC) през следващия сезон. А това засили слуховете за завръщането му във Формула 1. Ако това се случи, не е ясно дали той ще се състезава отново за Макларън или за друг отбор.

„Да продължа да се състезавам в WEC до юни 2020 г. означава, че ще си затворя вратите за други възможности, каза Алонсо пред Marca. – А през 2020 г. може да се състезавам във Формула 1, Индикар или в друга категория. А може и да не правя нищо. Трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи в следващите 2 месеца.

Това, че през следващата година няма да се състезавам в сериите Льо Ман, не означава, че няма да се върна след години. Решението ми да не карам там е в краткосрочен план. Сега обмислям следващата стъпка в кариерата си. Имам 2 или 3 неща предвид. И през юли ще знам какво ще правя.“

Идния уикенд Алонсо има участие в 6-те часа на Спа в WEC за Тойота. Състезанието е предпоследен кръг от шампионата. Фернандо постигна най-доброто време във вчерашната 2-а свободна тренировка за екипажа с №8, за който карат още Себастиан Буеми и Казуки Накаджима.