Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се извини на Хамилтън: Не мисля това, което казах по радиото....

Алонсо се извини на Хамилтън: Не мисля това, което казах по радиото. Уважавам го изключително много

4538
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Георги Тодоров/LAP

Фернандо Алонсо заяви, че ще се извини на Люис Хамилтън заради обидата по негов адрес, която каза по радиото миналия уикенд. В първата обиколка след старта на Гран при на Белгия седемкратният световен шампион опита да изпревари пилота на Алпин. Стигна се до удар и англичанинът отпадна. Непосредствено след удара Алонсо нарече съперника си „идиот“ и каза, че бил свикнал да се състезава само в челото. Хамилтън заяви, че не е оставил достатъчно място и вината е негова. След финала на пистата Спа-Франкоршамп Алонсо също каза, че случилото се е състезателен инцидент.

„Не, не сме се видели още, но се надявам да стане днес. Като стигнем до телевизионните интервюта ще отида при него и ще се извиня. Нямам абсолютно никакъв проблем с него, уважавам го изключително много“, заяви Алонсо

Испанецът е убеден, че огромното отразяване на инцидента е предизвикано от факта, че казал нещо по адрес на британски пилот. Двукратният шампион отдавна лансира теорията, че британските медии защитават агресивно пилотите от родината си.

„Първо, става дума за Люис – той е шампион, легенда на спорта ни. А освен това, съжалявам, че ще го повторя, но ако нещо по адрес на британски пилот, има огромен медиен отзвук. Ако някой каже нещо на състезател с латински корени, нещата са значително по-забавни. Ако е за други, са по-сериозни. Но както и да е, ще се извиня. Не мисля, че може и да се хвърля някаква вина, защото гледах повторението – инцидент в първа обиколка е, всички сме толкова близо един до друг. Става в разгара на борбата, моментът е наситен с адреналин, битката е за първи позиции и затова казах нещо, което не бива“, обясни Алонсо.

Пилотът на Алпин допълни, че още след финала на Спа заяви, че ситуацията бе състезателен инцидент

„В момента, когато включиш радиото, мислиш, че говориш с инженера си. И когато нещо стане, споделяш емоцията с колегата си. Да, трябва да си наясно, че може да бъде излъчено, но това просто е като някои по-остри сблъсъци във футбола. Не мисля това, което казах по радиото. Отсега нататък ще съм много тих. В този спорт вече излъчват неща, които е редно да си останат между пилота и тима му. Така че ще се постарая да си мълча повече и да не съм част от шоу, с което не съм съгласен. Това е спорт и не мисля, че радио съобщенията трябва да се излъчват. Тези думички са подправката за шоуто. Не пускат „включи позиция пет на диференциала“, защото това не е интересно. Разбирам, но за съжаление решението е да си мълчиш“, заключи Алонсо, който освен това мина през Мерцедес, където Хамилтън беше оставил за него шапка с автограф.