Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Инцидентът беше по моя вина, не оставих място

Хамилтън: Инцидентът беше по моя вина, не оставих място

5715
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън отпадна в самото начало на Гран при на Белгия, след като се удари с Фернандо Алонсо. Той остана за малко сам, прибирайки се към падока. След това се изправи пред камерите и кажи-речи първият въпрос бе дали е оставил достатъчно място на пилота на Алпин.

„Не“, отговори Хамилтън. „Той беше в сляпата ми точка. Прегледах записа, не му оставих място. Инцидентът днес бе по моя вина. Не го видях, виновен съм“, допълни седемкратният световен шампион.

Това е първо отпадане за сезон 2022 на Хамилтън. Той коментира и избухването на съперника по радиото, след като му бе казано, че Фернандо го нарече „идиот“ и бе свръх недоволен, защото му е съсипал „мега старта, но той знае как да кара само ако стартира пръв“.

„На това нямам отговор. Знам какво е усещането в подобни напрегнати моменти. Но е добре да знам как се чувства той относно мен. Както казах, не беше умишлено и поемам отговорността за катастрофата. Така правят възрастните“, каза Хамилтън.

След това бе запитан дали ще обсъди случилото се с бившия си съотборник.

„Щях, докато чух какво е казал“, отговори англичанинът.

„Жалко, но това е автомобилен спорт. Дадох всичко от себе си. Опитах се да изпреваря от външната страна на пети завой. Не оставих достатъчно място и платих цената. Не беше нарочно, просто се случи.“

Стюардите разгледаха ситуацията между Хамилтън и Алонсо и не предприеха по-нататъшни действия по случая

„Алонсо бе от вътрешната страна на пети завой. Предните колела на Хамилтън бяха пред тези на Алонсо при влизането в кривата. Алонсо мръдна болида си извън траекторията навътре и двете му десни гуми бяха изцяло върху бордюра, дори малко отвъд бордюра. В нито един момент не изглежда като да е изгубил контрол или да се пързаля заради нестабилна предна част. Хамилтън зави към връхната точка на кривата, Алонсо още бе до него и се удариха. Според стюардите това е инцидент в първи тур, когато в първите няколко завоя има много движение на колите и няма да има по-нататъшни действия“, се казва в решението.

Впоследствие Хамилтън получи предупреждение, защото бе отказал да отиде до медицинския център. Това е задължително след удар. Люис отишъл при лекарите едва след като рейс директорът се обадил на Мерцедес, че ще има по-тежки последствия, ако не го стори.