Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще се върне в F1, ако Макларън стане отново водещ тим,...

Алонсо ще се върне в F1, ако Макларън стане отново водещ тим, смята Бътън

90
0
Бътън

Фернандо Алонсо определено ще се върне във Формула 1, ако Макларън подобри формата си и отново стане водещ отбор в шампионата. Това смята бившият съотборник на испанеца Дженсън Бътън. Двамата бяха заедно в Макларън в периода 2015-2016 г.

Самият Алонсо също си остави вратичка за завръщане, като заяви, че тимът на Макларън отново ще бъде силен в бъдеще и това може да е правилният момент за него да се състезава отново в Гран при. В тази връзка Бътън е убеден, че испанецът ще го стори ако тимът наистина отново е във форма.

„Алонсо направи това, което и аз – напусна спорта, но си остави вратата отворена да се върне. Мисля, че това беше правилното нещо, каза Дженсън, който днес ще се състезава срещу Фернандо в 6-те часа на Силъврстоун от Световния шампионат за издръжливост. – И ако в Макларън са бързи и печелят състезания, той определено ще се върне в F1.“

Самият Алонсо заяви, че решението му да спре с F1 е продиктувано от липсата на достатъчно екшън на пистата и предвидимостта на състезанията, а не заради недобрата кола, която му предоставят от Макларън в последните години. Бътън обаче не сигурен, че тези изказвания отразяват истината.

„Мисля, че коментарите му за това не са най-добрите, заяви Дженсън. – По отношение на състезанията в WEC е по-скучно за него, тъй като единственият му съперник е неговият съотборник. Ако той се състезава за победа, се забавлява много повече. А ако си шампион като него и се бориш за местата в средата на колоната, започва да ти става скучно.“

Бътън описва Алонсо като най-трудни си съотборник, като го смята за по-голямо предизвикателство от шампиона и негов съекипник в Макларън в периода 2010-2012 г. Люис Хамилтън. „Фернандо бе най-трудният ми съотборник, но се забавлявах с него“, заяви британецът.