Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предвидимостта и липсата на екшън са основните причини Алонсо да напусне F1

Предвидимостта и липсата на екшън са основните причини Алонсо да напусне F1

62
0
Фернандо Алонсо

Предвидимостта и липсата на достатъчно екшън на пистата са основните причини Фернандо Алонсо да напусне Формула 1 след края на този сезон.

Испанецът обяви, че няма да се състезава през 2019 г., като евентуално може да се върне в бъдеще с Макларън, ако тимът отново бъде в достатъчно добра форма. Ще го замести Карлос Сайнц, който подписа договор с тима за няколко години.

„Случващото се на трасето не е това, за което си мечтаех, когато се присъединих към F1 или това, което имаше в предишни годни, и което видях в други серии, каза Алонсо. – Спирам с F1, защото екшъна на пистата е лош. Всъщност ние говорим повече за случващото извън нея. Говорим много за полемика, за съобщения по радиото. И това е лош знак.“

Алонсо заяви, че ако е имал реалистични шансове да се бори за титлата, той би останал и през 2019 г. Но по думите му Формула 1 вече не го ентусиазира достатъчно. Той даде пример за сезони, като 2004 г. и 2009 г., в които той не спечели победи, но в които в състезанията на Спа и Монца е било много трудно да предвидиш какво ще се случи.

„Сега можеш да предвидиш какво ще се случи на Спа и Монца, заяви още испанецът. – Можеш да напишеш кои ще са на първите 15 места и ще направиш само 1-2 грешки. Това показва колко предвидимо е станало всичко. Отиваме в Барселона за първия тестов ден и знаем какво ще ни се случва до ноември в Абу Даби. И това е тежко.“