Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо си пожела дъжд след трудното начало на уикенда

Алонсо си пожела дъжд след трудното начало на уикенда

41
0
Индия,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо не бе никак доволен от показаното в петъчните свободни тренировки. Двукратният световен шампион завърши на шеста позиция, като отчете, че има още много работа пред себе си. Ферари изостанаха, макар и не с много от Ред Бул и Макларън, а освен това испанецът получи повреда в двигателя по време на първата свободна тренировка.

„Това не бе никак лек ден за нас“, обясни Алонсо. „Не успяхме да намерим добър баланс за колата си и ще трябва да продължим с опитите си и утре. Особено в задната част на колата имах доста проблеми и повредата сутринта със сигурност не помогна. Но такива неща се случват, а хубавото е, че не ни струваше много време. Ще трябва да изчакаме двигателят да бъде транспортиран до фабриката, за да разберем какви са причините за повредата.

Хубавото е, че моторът беше стар и сега ще имаме предимство в квалификацията и състезанието. От това, което видяхме днес, не сме в много добра форма, за разлика от друг път. Не можем да се борим за момента с Ред Бул и Макларън, а Мерцедес изглежда също ще са силни тук.

Все пак има голяма вероятност да вали, а тогава всичко може да се случи. Ако трябва да избирам, бих искал да караме на мокро. При сухи условия може да разчитаме максимум на пето място в квалификацията и да се борим за качване на подиума.“