Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: След Сингапур и Фуджи отборът вярва, че всичко е възможно

Алонсо: След Сингапур и Фуджи отборът вярва, че всичко е възможно

34
0

Спокойно и уверено ще подходят екипът на Рено и Фернандо Алонсо към последната надпревара за сезон 2008 г. във Формула 1 този уикенд. Двукратният световен шампион пази добри спомени от пистата Интерлагос в Бразилия, където спечели короните си в световния шампионат, каза самият той в интервюто си преди надпреварата, дадено за пресслужбата на тима му.

– Силно четвърто място в Шанхай след двете победи в Сингапур и Япония – надпреварите в Азия бяха особено успешни за теб?
Да, абсолютно. Победите ни в Сингапур и на Фуджи бяха прекрасна изненада, четвъртото ни място в Китай потвърди връщането на формата ни. Определено бяхме третия по сила отбор и бяхме със състезателно темпо като това на Ферари-тата, което е особено удовлетворяващо за всички в отбора. Работихме много упорито и постиженията ни са прекрасна награда, особено след като наистина спечелихме четвъртото място при конструкторите, което бе целта ни от средата на сезона. Така че мисията е изпълнена и сега можем да подходим към бразилската Гран при спокойно и се надяваме на още един силен уикенд.
– Имаш някои особено хубави спомени от състезанията си в Бразилия.
Да, на Интерлагос спечелих и двете си световни титли с Рено през 2005 и 2006 г. и за мен винаги е невероятно да се връщам там. Тази година вече сме постигнали целта си, така че можем да сме по-спокойно и да работим без голямо напрежение, което може да се окаже предимство. След Сингапур и Фуджи отборът вярва, че всичко е възможно.
– Това ще е домашно състезание за съотборника ти, така че вероятно Рено ще има голяма подкрепа?
Така е и съм щастлив за Нелсън [Пикет], тъй като е много специално чувството да караш у дома пред своите фенове и съм сигурен, че това ще му даде допълнителна мотивация. Атмосферата в Бразилия обикновено е страхотна, поддръжниците ни са наистина запалени по спорта и самото място е много специално за Формула 1. Затова би трябвало уикендът да е великолепен.
– Как би описал пистата Интерлагос?
Интересно трасе с няколко различни предизвикателства, което изисква компромис с настройките на автомобила. Кара се в посока обратна на часовниковата стрелка, повърхността е много неравна и има доста различни завои, както и дълги прави. Нужна ни е кола с добър аеродинамичен пакет и механично прилепяне, за да постигнем конкурентно време за обиколка.