Начало Избрани Алонсо: Ще ни трябват няколко години, преди да можем да използваме пълния...

Алонсо: Ще ни трябват няколко години, преди да можем да използваме пълния потенциал на новата фабрика

2704
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Астън Мартин

Фернандо Алонсо коментира подобряването на инфраструктурата на Астън Мартин. Испанецът е на мнение, че ще се необходими няколко години, преди отборът да може да използва пълния потенциал на новата фабрика в Силвърстоун.

Астън Мартин продължава своето грандиозно развитие под ръководството на Лорънс Строл. Британският отбор откри първата от общо три сгради, които формират чисто новата фабрика в Силвърстоун. Това се случи по време на домашния уикенд, който се проведе на легендарното трасе. В новото звено се помещават отделите за проектиране, производство и маркетинг на екипа. То също така служи като основен център на екипа за нарастващата му работна сила

Астън Мартин е първият отбор от повече от две десетилетия, който ще разполага с чисто нова база. Отборът също така продължава да работи върху собствен въздушен тунел, който трябва да бъде открит през 2024 г. Дотогава Астън Мартин продължава да използва под наем този на Мерцедес в Бракли.

Същевременно продължават плановете за замяна на оригиналната сграда на фабриката, издигната от Еди Джордан през 1992 г. Очаква се тя да се превърне в изключително модернизирано съоръжение, в което има всички удобства на персонала, както и логистичен център.

Алонсо посети новата фабрика на Астън Мартин по-рано този месец и не скри впечатленията си от модерното съоръжение. Той обаче смята, че ще минат няколко години, преди отборът да успее да използва напълно новото си оръжие.

„Беше очарователно да видим съоръженията, както хората там в една и съща стая, произвеждащи собствени части от колата“, сподели Алонсо.

„Ще ни трябват няколко години, преди да можем да използваме пълния потенциал на новата фабрика. Досега трети страни правеха нашата кола, шасито ни и всичко. Това е крачка напред. Но въпреки това се нуждаем от време, за да накараме всичко това да работи в синхрон. Очевидно това показва амбицията на отбора и ни кара да се гордеем“, добави пилотът на Астън Мартин.

Разбира се, настаняването в нова фабрика е доста дълъг процес. Шефът на тима Майк Крак каза, че няма представа кога точно ще бъде пренесено цялото оборудване. Той обаче очаква всички „незабавно“ да продължат оттам, докъдето са стигнали след края на преместването.

„Ще излъжа, ако дам число. Не знам колко седмици или колко месец са необходими за това“, каза Крак.

„Времето, с което разполагаме, е доста кратко. Трябва да влезем в него незабавно. Този ход никога не трябва да служи като извинение. Знаехме, че трябва да се преместим, след като взехме това решение. Трябва да продължим да работим усилено и да не търсим извинения“, добави шефът на Астън Мартин.