Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Трябва да направим всичко идеално

Алонсо: Трябва да направим всичко идеално

27
0

Фернандо Алонсо каза, че това, което зависи от него и отбора за спечелването на титлата при пилотите е единствено да свършат работата си по най-добрия начин.

Испанецът запази шансовете си за короната след като в Гран при на САЩ успя да завърши трети. Той изостава с 13 точки от лидера в класирането Себастиан Фетел.

Има 71 обиколки, които ще решат финала на сезона. Усилията от няколко месеца ще бъдат оценени в много кратък период от време. Каквото ще се случи, ще се случи. Важното е да направим всичко идеално. Тогава късметът ще е единственото, което няма да зависи от нас. Знаем, че и само място на подиума може да бъде достатъчно (ако Фетел е извън точките б.р.). Уверен съм в себе си и отбора и ще се борим докрай – коментира Алонсо.

Испанецът е наясно, че Ферари не е най-бързата кола и че отборът ще има малки подобрения по болида, но това ще е така и с другите екипи:

Честни сме пред себе си и феновете. Знаем, че не сме супер конкурентоспособни, но ако все още сме в борбата това се дължи на отбора, който е най-добрият от всички. Ще имаме малки подобрения, но другите ще са направили същото и ситуацията няма да се промени особено. Може би намирането на правилни настройки може да промени нещата, или начинът, по който колата пасва на пистата.

През 2010 г. в битката за титлата също участваха Алонсо и Фетел и тя се реши в последното състезание в Абу Даби. Тогава Фетел спечели състезанието и първата си световна титла във Формула 1. На въпрос дали евентуално спечелване на шампионата тази година може да бъде реванш за Абу Даби, Алонсо отговори:

Не. Мисля, че ще бъде просто щастие за нас, както и за 99% от хората, не и за тези от Ред Бул.