Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо в симулатора след кацането от Абу Даби

Алонсо в симулатора след кацането от Абу Даби

15
0
Лука ди Монтедземоло

Фернандо Алонсо бе до късно снощи в симулатора на Ферари, за да изследва нови елементи по колата си. Това съобщи самият пилот чрез страницата си в туитър:

Трябваше да бъде ден за релаксиране, но промяна в плана, сесия в симулатора.

Испанецът се отзова в Маранело почти направо от летището след кацането си от Абу Даби. Отборът не иска да губи ценно време и е решен да се възползва максимално от дните, които остават до състезанието в Остин, за да направи стъпка напред в развитието на болида си. Това е единственият начин, по който може да се противопостави на Ред Бул в борбата им за титлите.

Президентът Лука Ди Монтедземоло коментира пред сайта на отбора:

Искам да разбера защо новите елементи, които донесохме на пистата само от части подобриха представянето на F2012. Това не беше достатъчно, за да позволи на Алонсо да се бори за победата, въпреки контрастиращите очаквания на инженерите ни. Ясно е, че трябва да направим повече за следващите състезания. Това изисквам от Доменикали и отборът му. Имаме десет решаващи дни, през които трябва да направим всичко, за да пристигнем в Тексас с кола, която може да се бори за победата. Думите не се броят за нищо: това трябва да бъде нашата цел.

Ди Монтедземоло сподели още, че вярва в борбеността на отбора:

Сигурен съм, че желанието за победа мотивира целия екип и, че всеки ще работи с решителност, като дава същите 120% от себе си, които Фернандо продължава да дава.

И в Ред Бул обаче ще се борят до самия край. Според информация от вестник Билд Себастиан Фетел също ще тества нови елементи в симулатора на фабриката в Милтън Кийнс в сряда и четвъртък.

Харесвам нови писти, те са ново предизвикателство. За сега чувам само добри отзиви за Остин – коментира Фетел пред изданието.