Начало Други Алонсо вече не е посланик на Макларън

Алонсо вече не е посланик на Макларън

1691
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка: Индикар

Фернандо Алонсо вече не е посланик на тима на Макларън. Това потвърди екипът от Уокинг. Вчера информацията се появи първо в испански медии.

За последно Алонсо кара във Формула 1 именно за Макларън през 2018 г. А след това се оттегли от спорта, но бе посланик на отбора. Това обаче няма да продължи повече.

В края на миналата година Фернандо заяви, че за бъдещето му всички варианти са отворени. Той може дори да се завърне във Формула 1 през 2021 г. при добра възможност.

„Въпреки че взаимоотношенията ни стигнаха до естествен край, той (Алонсо) винаги ще остане част от семейството на Макларън“, се казва в изявлението на тима.

Смята се, че раздялата е свързана с възможността Алонсо да избере тим, различен от Макларън за участието си в 500-те мили на Индианаполис тази година.

Миналата година той дори не успя да се класира за състезанието, участвайки именно с подготвен от Макларън автомобил. За 2020 г. се очаква той да кара за екипа на Андрети.

„Ще се опитам да бъда с възможно най-добрия тим при най-добрите условия, каза испанецът пред El Mundo Deportivo. – Надявам се скоро нещо да бъде решено и обявено.“