Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Все едно съм абониран за 4-о място на Албърт парк

Алонсо: Все едно съм абониран за 4-о място на Албърт парк

52
0
Фернандо Алонсо

Четвърти и седми (след дисквалификацията на Заубер) се класираха пилотите на Ферари Фернандо Алонсо и Фелипе Маса в първата Гран при за сезона във Формула 1. Резултатът от Австралия по принцип не е лош, но в Скудерията твърдят, че винаги се борят за победа, така че подобно класиране не точно повод за гордост. Двукратният световен шампион все пак опита да преглътне поражението, обяснявайки, че с тима му са загубили скорост спрямо Себастиан Фетел и Люис Хамилтън, но пък са се справили по-добре от Марк Уебър и Дженсън Бътън.

На Албърт парк все едно съм абониран за четвъртото място – все на него финиширам за трети път в последните четири години. Фетел обаче като че ли беше в друга надпревара, останалите се намираха малко по-близо един до друг. Завърших след Петров като в Абу Даби? Истина е, но е пълно съвпадение, а и на настоящия етап е далеч по-удовлетворяващо, че удържах Уебър зад себе си, а той по моя преценка е по-сериозен съперник в битката за титлата от руснака – бе категоричен испанецът.

Той бе доволен от работата на KERS и подвижното задно крило, макар да призна, че с тях изпреварванията не са станали по-лесни.

На старта имаше леко объркване. Потеглих нормално, Бътън тръгна към мен и трябваше да изляза от линията, за да избегна удар. Стратегията ни бе правилна и помогна да наваксам няколко места. Ако не се бях озовал в трафик, може би можеше да пробвам да изкарам дистанцията с два пита, но в ретроспекция взехме най-доброто решение – допълни двукратният шампион.

Управляващият операции на пистата за Ферари Пат Фрай не скри, че на отбора му предстои сериозна работа, след като конкурентоспособността на F150° Italia не бе на очакваното ниво.

И в състезанието, и в квалификацията Ред Бул и Макларън бяха по-бързи от нас. Сега трябва да запретнем ръкави както на трасето, така и във фабриката, за да пристигнем в Малайзия в по-добра форма – каза още той.