Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: За мой и на Астън Мартин късмет във Ферари сега има...

Алонсо: За мой и на Астън Мартин късмет във Ферари сега има дори повече непостоянство, отколкото в миналото

3713
0
Фернандо Алонсо, Карлос Сайнц
Фернандо Алонсо пред Карлос Сайнц в Маями; снимка: Пирели

Фернандо Алонсо смята за късмет за себе си и тима си Астън Мартин проблемите на бившия си тим Ферари. Той изтъкна, че в Маранело понастоящем има дори повече непостоянство, отколкото преди, смятайки, че това е в полза на съперниците.

„Според мен Ейдриан Нюи винаги е създавал коли, които превъзхождат останалите. Трудно е (за приемане), но това е природата на Формула 1“, коментира испанецът.

„Във Ферари точно с това се борехме постоянно. Не бъркахме, водехме битка за шампионата през три от годините там до последното състезание. За мой и на Астън Мартин късмет в Маранело сега има дори повече непостоянство, отколкото в миналото“, каза още Алонсо

Двукратният световен шампион призна също така, че вихреното начало на сезон 2023 го изкушава да подпише продължение на договора си с Астън Мартин. Настоящото му споразумение е за два сезона – до края на 2024 г. Алонсо има 4 подиума и едно четвърто място в петте старта от началото на състезателната година.

„Нещата изглежда вървят по-добре от очакваното тази година и това ме изкушава да продължава договора си. Същевременно имам желание да приключа на ниво и с усмивка на лицето. Наистина не знам какво ще стане. През 2026 г. ще има нова промяна в техническите правила – този път за двигателите. Това е друго изкушение“, продължи Алонсо.

„Засега се чувствам свеж, бърз и мотивиран. Все още не съм наясно дали ще остана две, три, четири или колкото и да са години. За да си във Формула 1, се отказвах от семейство, живот, приятелства, така че трябва да си струва. Искам да се боря отново за нещо важно, особено в края на кариерата си“, допълни той.

Твърдението на Алонсо, че началото на сезон 2023 е по-добро от очакваното в самия отбор на Астън Мартин, бе потвърдено от шефа на екипа Майк Крак

„Не, още не приемаме тези резултати за нормални. Оставаме здраво стъпили на земята. Постигането на подиум изисква страшно много упорита работа. Класиране в топ 3 на надпревара от Формула 1 няма как да се възприема като даденост или нещо абсолютно нормално. А съперниците в този спорт са изключителни“, добави ръководителят на тима от Силвърстоун.