Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Заради новите регулации се върнах в спорта, от година и половина...

Алонсо: Заради новите регулации се върнах в спорта, от година и половина чакам новите коли!

2104
0
Оскар Пиастри, Естебан Окон, Фернандо Алонсо
Оскар Пиастри, Естебан Окон и Фернандо Алонсо; снимка: Алпин

Фернандо Алонсо се надява новите правила във Формула 1, които влизат в сила тази година, да донесат очакваната промяна. Регламентът бе променен с цел автомобилите да могат да се следват по-отблизо и да се случват повече битки на пистата. Очакванията са отборите постепенно да се доближат един до друг като представяне.

„2021-ва година бе добър сезон за нас. Естебан [Окон] спечели състезание, аз се върнах на подиума и това бе един вид продължение на представянето с Рено от 2020-та. Чувствахме, че сме направили сериозен прогрес и според мен сме готови за предизвикателството на предстоящата година.“

„Надявам се новите правила да доведат до промени. Заради тези регулации се върнах в спорта и от година и половина чакам тези коли!“, коментира Алонсо при представянето на новия Алпин A522

Двукратният световен шампион допълни, че според него отборът, чийто два екипа се трудят в Енстън, Великобритания и във Вири-Шатийон, Франция, е свършил „изумителна работа“.

„Всички сме изключително мотивирани. Няма да сме наясно кой къде се намира чак до Бахрейн, но се надявам новите правила да постигнат очакваното от тях.“

Испанецът бе попитан и за ситуацията с освобождаването на Майкъл Маси като рейс директор на Формула 1

През сезон 2021 Алонсо многократно критикуваше процеса за взимане на решения. След квалификацията в Абу Даби заяви, че в спорта правила няма и тогава нарече Маси „прекалено мек“. Сега каза, че има доверие на президента на ФИА Мохамед бин Сулайем и взетите под негово ръководство решения.

„Новият президент очевидно иска да постави всичко по местата. Споменах вече неколкократно, че го харесвам. Допада ми подходът му. Така че ако той смята, че има нужда от някакви нови идеи там, то това е добре за всички“, обясни Алонсо.

„Като цяло по темата за Абу Даби моето мнение е може би малко по-различно. Не мисля, че там имаше някакъв проблем. Не смятам също така, че управленската структура бе сменена заради Абу Даби. Или поне се надявам да е така“, допълни испанецът.