Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо заслужава титлата, заяви Люис Хамилтън

Алонсо заслужава титлата, заяви Люис Хамилтън

52
0
Люис Хамилтън, Фернандо Алонсо
снимка Мирко Щанге

Фернандо Алонсо заслужава титлата във Формула 1 за 2012 г., заяви Люис Хамилтън. Самият пилот на Макларън не мисли, че има реален шанс да се бори за короната след десетото си място в Корея миналия уикенд.

Себастиан Фетел (Ред Бул) пък измести Алонсо от челото на класирането при пилотите след победата си на пистата Йонгам и има 6 точки аванс пред звездата на Ферари.

Чувствам, че Фернандо заслужи титлата тази година. Отборът му не допусна никакви грешки. Той не винаги бе най-бърз, но винаги се бори за челни позиции. Кара като шампион (какъвто е) през целия сезон и лично за мен усещането е като че ли вече е трикратен първенец. Ред Бул имаха повече колебания, но и те свършиха великолепна работа. Спечелиха последните три старта – заяви Хамилтън пред английския вестник Сън.

27-годишният пилот ще продължи да се бори за победи в последните си четири надпревари с Макларън и още веднъж отрече да има каквито и да е търкания със съотборника си Дженсън Бътън.

Нищо не ме е разсейвало тази година. Все още съм на 100% с отбора, до последната минута. Хората ще продължат да твърдят, че с Дженсън не се разбираме, но истината е, че помежду ни няма проблеми. Бил съм част от този екип толкова дълго време и имаме страхотни отношения. Мисля, че ме обичат толкова, колкото аз обичам отбора – допълни англичанинът.