Начало Избрани Aлпин обяви старта на програма, посветена на жените, които работят в екипа

Aлпин обяви старта на програма, посветена на жените, които работят в екипа

382
0
жените в Алпин
снимка, Алпин

Отборът на Алпин обяви старта на нова програма, посветена на увеличаването на представителството на жените, работещи във всички сектори на компанията. Тя ще носи името „Rac(H)er.“

Френската марка твърди, че целта на тази програма е да се възползва таланта на редица представители от женски пол. Техните умения и опит служат като „фактор за разграничаване на производителността.“

Като част от усилията на Групата на Рено за увеличаване на разнообразието в редиците си, отборът на Алпин в F1 въведе цялостна програма за увеличаване на представителството на жените, включително в списъка с пилоти. Освен това от марката твърдят, че понастоящем жените са едва 12% от нейната работна сила.

Благодарение на платформата сиRac(H)erмарката има за цел постепенно да увеличи тази квота до 30% женски персонал в рамките на пет години. Това се дължи на инвестиции в местни програми за STEM. Те насърчават жените да навлизат в научни и технически области и да се занимават с тях в по-дългосрочен план.

В състезателната сфера академията за пилоти на Алпин има за цел да открие от ранна възраст млади състезатели от женски пол. Екипът се надява един ден отново да има жена пилот в най-високото ниво на моторните спортове.

В програмата ще бъде използвана така наречената цялостна пътна карта. В нея ще бъдат заложени състезателни планове, планове за тестове, планове за физическо обучение и програми за психическо обучение. Целта на всички тези неща е да се подпомогне развитието на тези млади таланти.

„Нашата роля като отбор от F1 и като марка на групата на Рено е да се ангажираме да направим нашата екосистема по-приобщаваща. Също така желаем да превърнем разнообразието в наша силна страна“, обясни главният изпълнителен директор на Алпин Лоран Роси.

Наясно сме с необходимостта от дълбока трансформация както на спорта, така и на индустрията. Искаме абсолютно всички таланти да се развиват в бъдеще.“

Със стартирането на тази дългосрочна програма за трансформация Rac(H)er се надяваме към нея да се присъединят всички участници в сектора. Само обединени ще можем да постигнем реален напредък. Това ще бъде нашият истински успех“, допълни Роси.

С Rac(H)er искаме да създадем истинска меритокрация, а не просто да пренасяме статистически данни“, заяви вицепрезидентът по човешките ресурси на Алпин Клер Менсие.

Разработихме уникална, дългосрочна програма, която разчита на ангажираността на всички служители на нашия отбор. Предизвикателството е да се насърчи размисълът в екипите, както и въвеждането на конкретни средства за придвижване на нещата напред в рамките на компанията.“

Ние се ангажираме да правим това във всички области на сдружението и даваме пример. Петдесет процента от Управителния комитет на Алпин вече са жени. Това се случва не заради квоти, а защото те са най-добрите в своята област на компетентност, за да ръководят тази роля и да изпълняват нейните отговорности.