Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алпин отново преструктурира отбора в F1?

Алпин отново преструктурира отбора в F1?

844
0
Алпин A524
снимка, Алпин

Алпин отново прави структурни промени в проекта за F1. Това твърдят различни източници, включително racingnews365. Според информацията, досегашният ръководител Бруно Фамен ще напусне поста си, но се очаква да остане част от тима. Предполага се, че промяната е поискана от Флавио Бриаторе.

Алпин претърпя огромни сътресения през последната година. Отборът направи редица структурни и кадрови промени в опит да подобри представянето си и се бори в челото. Преди 12 месеца Алпин обяви раздялата си с Отмар Шафнауер и Алан Перман. Същевременно главният технически директор Пат Фрай напусна по собствено желание и отиде в Уилямс. В края на 2023 г. Алпин се раздели и с Давиде Бривио

Проблемите за Алпин продължиха и в началото на тази година. Веднага след Гран при на Бахрейн от отбора си тръгнаха техническият директор Мат Харман и главният аеродинамик Дирк де Беер. След това екипът се раздели с Боб Бел и Роб Уайт. В същото време Алпин привлече в редиците си Давид Санчес. Френският инженер се завърна в Енстън след повече от 15-годишно отсъствие.

Понастоящем отборът на Алпин в F1 се ръководи от Бруно Фамен. Френският специалист пое временно тима след напускането на Шафнауер. После стана ясно, че Фамен ще остане начело на тима за постоянно. Той също така продължава да изпълнява и ролята на вицепрезидент на Алпин Моторспорт.

В края на юни Алпин обяви връщането на Флавио Бриаторе. Италианският мениджър и бизнесмен заема длъжността „изпълнителен съветник“. Бриаторе има пълното доверие на главният изпълнителен директор на Рено Груп Лука де Мео.

Бриаторе вече започна да прави сериозни промени в Алпин. Отборът от Енстън е готов да се откаже от собствените си двигатели и използва такива на Мерцедес. Предполага се, че тимът планира да използва скоростна кутия и задно окачване на германския производител.

Друга промяна трябва да бъде свързана с Бруно Фамен. Очакванията са французинът да напусне поста си след Гран при на Белгия. От висшето ръководство водят преговори с няколко човека, които биха заменили Фамен, който все пак се очаква да остане в отбора, но на друга длъжност.

Алпин също така продължава търсенето на заместник на Естебан Окон. Кандидатите за мястото на французина са Карлос Сайнц, Мик Шумахер, Джак Дуън, Валтери Ботас и Гуаню Жу. Очаква се тимът на обяви новия съотборник на Пиер Гасли след края на лятната пауза.

Този уикенд Алпин ще използва специална разцветка върху двата си автомобила. Тя е вдъхновена от новия филм „Дедпул и Върколака“, в който участва Райън Рейнолдс. Канадският актьор е част от групата акционери, която закупи близо една четвърт от отбора през миналата година.