Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алпин показа дизайна на колата си

Алпин показа дизайна на колата си

6151
0

Тимът на Алпин показа вариант на дизайна на колата си за предстоящия сезон 2021 във Формула 1 в рамките на представената от групата Рено стратегия за развитието на концерна. Това оцветяване бе наречено „зимно“ с уточнението, че основният черен цвят е в чест на прототипа A500 F1 от 1975 г. Колата на тима за 2021 г. пък ще се казва A521.

Дейностите на Алпин, Рено Спорт Карс и Рено Спорт Рейсинг ще бъдат обединени под марката Алпин. Главният изпълнителен директор на компанията Лука де Мео обясни, че така се създава бранд от ново поколение, насочен към взискателни потребители. За промотирането й ще се използва глобалната платформа на Формула 1. Целта на групата е новата структура да излезе на печалба през 2025 г. (включително с инвестициите в автомобилния спорт).

Целта на групата Рено е участието във Формула 1 да носи допълнителни дивиденти на Алпин под формата на технологии. Става дума за управление на енергии, системи за безопасност, решения за свързаност, анализ на данни и т.н. В рамките на презентацията бе показан и вариант на цветовете на отбора.

„Новата организация на Алпин се състои от три бранда с различни качества, като целта е те да се превърнат в един цял бизнес“, коментира новият CEO на марката Лоран Роси

„Майсторството от завода в Диеп, инженерните постижения от Формула 1 и Рено Спорт ще блестят чрез 100% електрическите ни модели. Те ще изведат марката в бъдещето.“

Отговарящият за дизайна директор на бранда Антъни Вилен сподели, че даването на идентичност на марката и цялата състезателна програма е истинско предизвикателство.

„Графичната идентичност е ключова. Представеното днес оцветяване е първо за тима в F1. Някои структурни графични елементи ще се запазят в окончателния вариант за състезания, други ще се променят“, допълни той.