Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алпин привлече в редиците си Давид Санчес

Алпин привлече в редиците си Давид Санчес

830
0
Давид Санчес
Давид Санчес, снимка Алпин

Алпин привлече в редиците си Давид Санчес. Опитният инженер ще заема длъжността изпълнителен технически директор във френския тим. Санчес се завръща на работа в Енстън след повече от 15-годишно отсъствие.

Давид Санчес е инженер с огромен опит в F1. Французинът е работил в отбори като Макларън и Ферари. В началото на миналата година той си се раздели със Скудерията, след като прекара повече от 10 години в Маранело.

Малко по-късно стана ясно, че Санчес ще се върне в Макларън в началото на тази година. Преди това французинът работеше в тима от 2007 до 2012 г. В началото на миналия месец обаче Санчес отново се раздели с Макларън, след като прекара само три месеца в Уокинг. Според Андреа Стела, френският специалист е бил „прекалено квалифициран“ за длъжността, която е заемал в тима

В края на миналия месец се появиха спекулации, че Санчес е близо до преминаване в Алпин. Днес стана ясно, че той е новият изпълнителен технически директор на френския отбор. Той ще контролира техническия отдел на тима в Енстън. 43-годишният инженер ще носи цялостна отговорност за областите на представянето, инженеринга и аеродинамиката на отбора.

Санчес ще управлява трите ключови области, които попадат в наскоро обявената тристепенна техническа структура на Алпин. На него  него ще се отчитат Киарон Пилбийм (технически директор – представяне), Джо Бърнел (технически директор – инженерство) и Дейвид Уитър (технически директор – аеродинамика).

Французинът ще се присъедини към Алпин днес и ще докладва директно на шефа на тима и вицепрезидент на Алпин Моторспортс Бруно Фамен.

Санчес започва кариерата си във Формула 1 в Енстън като младши аеродинамик в отбора на Рено през 2005 г. Същата година отборът печели за първи път световните шампионати при пилотите и конструкторите

Той носи със себе си богат опит в работата за най-добрите отбори в F1. Французинът работи в Маранело повече от 10 години, където ръководи отдела по аеродинамика. По-късно е и ръководител на отдела за концепция на автомобила.

„За мен е удоволствие да приветствам Давид отново в Енстън, където започна кариерата си през 2005 г. Това е ключово назначение в нашия тим. Искаме за да сме сигурни, че оптимизираме всичко, което правим като екип и се фокусираме върху правилните области на ефективност“, заяви Фамен.

„Ясно е, че представянето на автомобила и пътят на развитие не се развиват с достатъчно темпо спрямо амбициите ни като отбор. Очакваме с нетърпение да посрещнем Давид и да работим усилено заедно, за да постигнем крайния успех“, добави шефът на Алпин.

„Развълнуван съм от предизвикателството в Алпин. Очаквам с нетърпение да работя отново в Енстън. Това е мястото, където започнах кариерата си в F1“, коментира Санчес.

„В този отбор винаги са участвали толкова много фантастични хора и има толкова много потенциал за разгръщане. Предстои ни голяма задача да подобрим представянето си на пистата. Именно този тип предизвикателства ме мотивират още повече. Готов съм да започна. С нетърпение очаквам отново да работя с техническите екипи в Енстън и Вири с единствената цел да върнем редовните успехи на този велик отбор“, добави изпълнителният технически директор на Алпин.