Начало Избрани Алпин разследва причините за двойното отпадане в Сингапур

Алпин разследва причините за двойното отпадане в Сингапур

984
0
Алпин
снимка: Виктор Алекян

Алпин разследва причините за двойното отпадане в Сингапур. Френският отбор преживя изключително кошмарна надпревара на пистата Марина Бей. В рамките на само седем обиколки Фернандо Алонсо и Естебан Окон се оттеглиха от състезанието заради проблеми със задвижващата система на Рено.

Двукратният световен шампион се защитаваше от Макс Верстапен когато внезапна загуба на мощност в неговия болид А522 го принуди да спре в зоната за сигурност. Няколко тура по-късно започна да излиза дим от задната част на автомобила на Окон. Французинът също паркира своя болид в малката зона за сигурност и отпадна. Така Алпин си тръгна от Сингапур с празни ръце бе изместен от четвъртото място при конструкторите.

„За съжаление имахме двойно отпадане w Гран при на Сингапур. Това е жалко, тъй като бяхме много конкурентоспособни през целия уикенд. Изглежда, че и при двата автомобила имахме подобен проблем със задвижващия агрегат, който ще проучим подробно. Важно е да установим първопричината за случилото се и да въведем превантивни мерки, за да избегнем повторение на неприятните събития“, каза Отмар Шафнауер.

„Що се отнася до хода на състезанието ни, то беше предизвикателство с условията на изсъхваща писта. Бяхме на път да навлезем в прозорец, в който можехме да поискаме сухи гуми преди отпадането ни. Такива дни се случват в състезанията от време на време. Въпреки че сега усещането в отбора е разочароващо, този уикенд имаме още едно състезание в Япония. Там имаме възможност да възстановим част от загубените точки. Вярвам, че като отбор ще се справим с тази ситуация. Вече очакваме с нетърпение да се завърнем в Сузука и да се състезаваме на фантастичната писта“, добави шефът на Алпин.

Алонсо заема шестата позиция и се защитаваше от атаките на Макс Верстапен преди да загуби мощност и да спре в зоната за сигурност.

„Жалко, че се оттеглихме толкова рано от състезанието в Сингапур. Това означава, че изпуснахме няколко прилични точки за шампионата при конструкторите. Мисля, че можем да погледнем към положителните неща и отново да се гордеем с представянето си миналия уикенд. В квалификацията се борихме за първите пет и шест позиции, а в състезанието имахме добро темпо. Беше много сложно състезание в трудни условия. Също така беше трудно да се види появата на сухата линия на пистата. Следващия уикенд ни предстои още едно състезание, така че поне можем веднага да се съсредоточим върху Япония и да се върнем в точките там“, каза Алонсо.

„Състезанието беше разочароващо за отбора на Алпин. За съжаление проблем със задвижващия агрегат на Рено прекрати състезанието ми рано. Знам, че в момента екипът разследва точната причина за повредата. Разбира се, много е разочароващо да напуснем Сингапур с двойно отпадане. От друга страна положителното, което можем да извлечем, е, че автомобилът ни се представяше добре през целия уикенд. Знаем, че имаме добро темпо. Тази седмица отново ще се състезаваме в Сузука. Това е любимата ми писта в календара,. Заради това сега ще изтупаме праха от себе си и ще се върнем по-силни в Япония“, каза Окон.