Начало Избрани Алпин ще има подобрения в Силвърстоун и Спа

Алпин ще има подобрения в Силвърстоун и Спа

376
0
Алпин А523
снимка, Спас Генев

Алпин ще има подобрения в Силвърстоун и Спа. Френският отбор иска да направи още една крачка напред в представянето си и да продължи борбата с преките си конкуренти за петото място при конструкторите. Очаква се Алпин да използва ново предно крило в предстоящия уикенд на Силвърстоун, а няколко седмици по-късно на Спа да се появи с ревизиран под.

Алпин постигна известен напредък след критиките от страна на главния изпълнителен директор Лоран Роси. Базираният в Енстън екип вкара два автомобила в точките в Маями, Монако и Испания. Това позволи на Алпин да се затвърди на петото място при конструкторите

Френският отбор направи известна крачка назад в последните два старта. В Канада само Естебан Окон намери място в топ 10, докато Пиер Гасли имаше проблем в квалификацията. В Австрия екипът отново не показа кой знае каква скорост.

За разлика от отбори като Ферари и Макларън, Алпин не донесе актуализации на Ред Бул Ринг. Отборът от Енстън потвърди, че ще използва ново предно крило на Силвърстоун този уикенд и ревизиран под, планиран за Спа. Това кара Окон да смята, че тимът може да намали разликата спрямо преките си съперници.

„Мисля, че много отбори направиха крачки в последните две състезания. Ние определено също трябва да направим такава. Затова очаквам с нетърпение да видя какво ще донесе в следващите няколко старта“, сподели Окон.

„Все още сме фокусирани върху отборите пред нас, това е много ясно. Също така виждаме, че отборите зад нас също продължават развитието си“, добави състезателят на Алпин.

Междувременно Гасли разкри малко информация за новото предни крило на Силвърстоун: „То определено ще ни донесе известна производителност. Надявам Силвърстоун да бъде писта, която да ни пасне малко повече, тъй като Ред Бул Ринг винаги е малко специфична. Така че, да, очакваме с нетърпение следващия уикенд и ще видим какво ще се получи на него“, обясни Гасли.

От Алпин решиха да не използват нови части в Австрия заради спринтов формат на уикенда. Това означаваше, че отборите имаха само една тренировка, за да подготвят автомобилите си за квалификацията в петък. В допълнение, болидите се намираха в условията на закрит парк, което не позволяваше промяна на настройките.

Окон настоя, че Алпин не е забавил програмата си за развитие

„Не мисля, че причината е била да имаме стабилен уикенд, защото има само една тренировка. В днешно време актуализациите се вкарват и след това се забравят. И да, винаги можете да оптимизирате начина, по който те работят. Това е много вярно. Но като цяло това винаги е стъпка напред. Това, което ще монтираме на Силвърстоун, ще бъде някаква стъпка напред. Освен това ни предстоят още някои новости пред затварянето на фабриките през август“, добави пилотът на Алпин.

Алпин загуби част от аванса си в Макларън при конструкторите. Британците имаха много силен уикенд в Австрия след като Ландо Норис финишира на четвърто място след Макс Верстапен, Шарл Льоклер и Серхио Перес. Следователно Макларън вече изостава със само 18 точки от Алпин.