Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алпин ще представи ъпгрейд в Япония

Алпин ще представи ъпгрейд в Япония

850
0
Алпин А524
снимка, Алпин

Алпин ще представи ъпгрейд в Япония. Френският отбор се надява да направи крачка напред след кошмарния старт на сезон 2024 в F1. Очакванията са подобренията да намалят общото тегло на А524 и да подобрят аеродинамичната ефективност.

Алпин изживя много тежки първи три старта от тазгодишната кампания. Базираният в Енстън отбор направи сериозна крачка назад при развитието на А524. Автомобилът на екипа се представя много зле във всички области и е с прекомерно тегло. Това не позволи на Естебан Окон и Пиер Гасли да записват силни резултати и да разгърнат потенциала си. Слабото представяне беше и причината Алпин да се раздели с двама ключови специалисти- Мат Харман и Дирк де Беер

Понастоящем Алпин заема последното място при конструкторите. Френският отбор не е спечелил нито една точка и редовно заема позиции в дъното на колоната. Екипът също така се сблъска с някои промени с надеждността на своите болиди.

Шефът на Алпин Бруно Фамен е напълно наясно, че отборът щеше да изпитва затруднения през първите няколко старта за тази година. Френският специалист дори реши да не обръща внимание на резултатите, които постигат Гасли и Окон. Той добави, че има нужда от сериозни подобрения, които да позволят на Алпин да се бори за точки.

Фамен заяви, че Алпин ще представи първите актуализации на болида в Япония. Той посочи, че основната цел на тима е намаляване на теглото на A524.

„Въпреки че те не са основни, е важно да добавим тези елементи възможно най-скоро. Така ще можем да оценим потенциала и непрекъснато да подобряваме разбирането си за нашия автомобил“, сподели Фамен.

„Тези актуализации се отнасят главно за новото предно крило, както и първата стъпка от намаляването на теглото на колата“, добави шефът на Алпин.

Френският отбор постигна лек напредък в Австралия. Там Окон достигна до Q2. За нещастие, французинът трябваше да направи допълнителен стоп заради елемент, попаднал в един от спирачните канали на автомобила.

„Успяхме да се доближим по-близо до точките, отколкото в предишните кръгове“, призна Фамин. „Това вероятно се дължеше по-скоро на обстоятелствата и спецификата на пистата, отколкото на подобрение в представянето. Все още сме далеч от целта си“, каза още Фамен.

„Трябва да се борим със зъби и нокти, за да подобрим представянето си във всички области“, заключи шефът на Алпин.

Екипът също така потвърди, че този уикенд ще премине към своята класическа синя разцветка. В първите кръгове Алпин използваше розовата цветова схема. Сега обаче и двете разцветки използват значително по-малко боя в сравнение с миналата година с цел намаляване на теглото.