Начало Избрани Алпин ще произведе повече резервни части преди уикенда в Баку

Алпин ще произведе повече резервни части преди уикенда в Баку

531
0
Алпин А523
снимка, Алпин

Алпин ще произведе повече резервни части преди уикенда в Баку. Според Отмар Шафнауер, френският отбор ще се запаси с повече компоненти по време на по-дългата пауза между стартовете в Австралия и Азербайджан. Алпин също така ще продължи и програмата за развитие на A523.

Според предварителните планове състезанието в Австралия трябваше да бъде последвано от такова в Китай, което да се проведе на 16 април. За съжаление F1 в края на миналата година F1 отново обяви отмяната на събитието в Шанхай. Причината за решението на шампионата бе свързано с прекалено строгата политика спрямо коронавируса в страната от Източна Азия

Преди малко повече от 2 месеца F1 обяви, че няма да заменя отменената Гран при на Китай. Така разликата между третия и четвъртия кръг от сезон 2023 е повече от три седмици. Това от своя страна отваря своеобразна „дупка“ в календара на световния шампионат.

Шафнауер заяви, че паузата между третия и четвъртия старт от тазгодишната кампания ще бъде ценна възможност за Алпин да произведе всички резервни части, от които се нуждае.

„Прекъсването не беше планирано, но е добре дошло както за получаване на достатъчно части и резервни части за автомобила, така и за придвижване на разработките. Полагат се огромни усилия да се изработят достатъчно такива части. Така ще да се гарантира, че можете наистина да натиснете здраво. В крайна сметка тази пауза определено ни помага“, сподели Шафнауер.

Алпин си тръгна с празни ръце от Австралия след отпаданията на Пиер Гасли и Естебан Окон. Двамата се удариха веднага след втория рестарт на надпреварата и повредиха сериозно своите автомобили. По този начин френският отбор бе поставен под сериозно напрежение заради необходимостта от повече резервни части.

Според Шафнауер, Алпин трябва да се увери, че разполага с голям брой резервни части за следващия кръг в Баку. През последните сезони на високоскоростното улично трасе се случиха няколко тежки катастрофи. Тази година рискът от поражения върху автомобилите ще нарасне поради добавянето на спринтово състезание в събота. Седмица по-късно пък ще се проведе Гран при на Маями. Състезанието във Флорида отново ще бъде на улична писта, където болидите също преминават много близо до стените.

„Има по-голяма опасност, защото това е улично състезание и някои от стените са доста близо. Както казах, хубавото е, че имаме тази триседмична почивка, за да направим някои икономии и да се подготвим както за спринта, така и за основното състезание в Баку. Надявам се, че всичко ще бъде наред и няма да имаме липса на части в Маями.“

Алпи също така ще използва по-дългата пауза за да продължи програмата си за развитие на болида A523

„Прекъсването ни позволява да планирате по-нататъшни подобрения, които откриваме чрез инструментите си за симулация. Тъй като знаем, че прекъсването е налице, планираме нещата малко по-различно. В крайна сметка тази пауза определено ни помага“, обясни Шафнауер.

Макларън също планира да направи значителни подобрения на своя автомобил през следващите състезания. В момента британският екип е най-сериозен съперник на французите. Във връзка с това Шафнауер е убеден, че отборът на Алпин ще остане конкурентоспособен в следващите стартове.

„Ние също имаме прилично голямо подобрение за Баку, както и за Маями, така че продължаваме да предлагаме подобрения“, каза шефът на Алпин.

„Важното е, че всички те работят след като ги поставим на автомобила и имаме добра корелация с нашите инструменти за симулация. Миналата година също имахме добра корелация.  Ако продължи и ако продължим да налагаме подобренията, ще се борим за развитие с отборите около нас и защо не с тези, които са пред нас“, завърши Отмар Шафнауер.