Начало Автомобили Alpine започна да приема заявки за своя „Première Edition”

Alpine започна да приема заявки за своя „Première Edition”

36
0

Alpine започна да приема заявки за своя „Première Edition” – ексклузивна версия в ограничено производство на новия модел на марката, който тепърва ще се появи на бял свят. Клиентите могат да направят своите „резервации” чрез специално приложение, което може да се свали от официалния сайт на Alpine www.alpinecars.com.

Производството на лимитираната версия ще е от само 1955 бройки. През 1955 г. Жан Ределе основава компанията Alpine.

„Alpine остави толкова сериозна следа в историята на автомобилите заради елегантността на дизайна, прекрасното управление и забележителните успехи в световните ралита и други състезания”, заяви управляващият директор на компанията Михаел ван дер Санде. „Обявеното завръщане на марката събра интерес от цял свят, въодушеви автомобилните ентусиасти и фенове на Alpine, които сега имат възможност да резервират своята нова кола. „Première Edition” на новия модел ще е първият автомобил, който ще слезе от поточната линия и искахме да дадем на почитателите възможността да изберат номера на колите си.”

Цената и окончателната техническа спецификация на Alpine Première Edition ще бъдат оповестени на по-късен етап, но това ще стане през първото тримесечие на 2017 г. Стойността на автомобила във Франция ще е между 55 000 и 60 000 евро.

Според предварителните данни ускорението от място до 100 км/ч ще става за 4,5 секунди. Плановете са първите доставки да бъдат осъществени в края на 2017 г.

Резервирането на една от 1955-те ексклузивни бройки чрез приложението и осъществяването на заплащане в размер на 2000 евро ще позволи на потребителите да посочат предпочитания от тях номер – от 1 до 1955 (в зависимост от момента, в който се запазва колата и наличните номера). Избраният номер ще бъде гравиран на плака, фиксирана на централната конзола. Клиентите ще могат да посочат също така желания за автомобила си цвят. Вариантите са три: „Bleu Alpine” (синьо Алпин), „Noir Profond” (черна бездна) и „Blanc Solaire” (слънчево бяло).

Услугата за предварително запазване на Alpine Première Edition е налична в Австрия, Белгия Франция, Германия, Италия, Япония (от началото на 2017 г.), Люксембург, Холандия, Полша, Португалия, Испания, Швеция, Швейцария и Великобритания.