Начало MotoGP News Амазон прави документална поредица за Марк Маркес

Амазон прави документална поредица за Марк Маркес

367
0
Марк Маркес, Хонда
Марк Маркес, снимка HRC

Амазон прави документална поредица за Марк Маркес. В нея ще се разказва за възстановяването на шесткратния световен шампион в MotoGP от контузията, която получи през 2020 г. Премиерата на новия сериал е през февруари 2023 г. в платената онлайн платформа Amazon Prime.

Първият трейлър на „Marc Marquez All In“ беше публикуван в четвъртък. В него се показва как състезателят на Хонда възстановява от последната си операция по-рано тази година, докато продължава да страда от последиците от ужасяващата катастрофа през 2020 г.

Филмът документира триумфалното му завръщане на почетната стълбица тази година. Испанецът записа стотния си подиум в кралския клас по време на Гран при на Австралия. Новата поредица ще се излъчва ексклузивно в Amazon Prime. Платената платформа на Амазон се излъчва в над 200 държави. По този начин фенове от почти всички краища на света ще могат да гледат какво е преживял Маркес след тежкото падане в Гран при на Испания 2020. Също така сериалът ще включва и други интересни моменти от кариерата на Марк.

„Това беше трудно пътуване с една-единствена цел – да се върна на най-високото ниво в MotoGP. Струваха ли си всички тези усилия? Според мен, да. ALL IN“, написа Маркес в социалните мрежи.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Marc Márquez (@marcmarquez93)

Поредицата на Амазон ще се състои от пет епизода. Продуцент ще Fast Brothers в сътрудничество с Red Bull Media House, TBS и Дорна.

„Сериалът показва по един челен начин и с уникален досега достъп най-личната страна на Марк. Тук са включени рисковете да се подложи на операция и ръката да не се възстанови, страданието от това, че не може да бъде такъв, какъвто е бил на мотоциклета, подкрепата на семейството и приятелите му. Преди всичко е показана способността му да преодолява трудностите и вълнението да се почувства отново като състезател и да стъпи на подиума“, се казва в изявлението на Амазон.

„Той също така разглежда някои от ключовите моменти в кариерата си. Това са тези, които превърнаха Марк Маркес в един от най-добрите пилоти в историята на MotoGP.“

Това не е първия проект на Амазон, който включва световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ. По-рано тази година американската компания представи първия сезон на MotoGP Unlimited.

Поредицата обхваща случващото се през сезон 2021 г. в MotoGP. Това е опит на шампионата на две колела да създаде документална поредица зад кулисите в стил „Drive To Survive“, която е дело на Нетфликс и е свързана с F1.

Стартирането на MotoGP Unlimited беше съпроводено с редица затруднения. Очевиден технически проблем доведе до това, че епизодите бяха достъпни само с английски дублаж, а не с английски субтитри, както беше предвидено първоначално. Това доведе до силен отзвук в социалните медии. Много хора нарекоха поредицата негледаема, преди Амазон да коригира проблема и да възстанови оригиналния аудиозапис.

Въпреки че поредицата бе подновена за втори сезон, снимките бяха прекратени в края на април. В момента притежателят на търговските права на MotoGP Дорна прави опити да възстанови снимките на сериала през 2023 г.