Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Amazon Prime направи документален филм за Алонсо

Amazon Prime направи документален филм за Алонсо

1134
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Тойота

Amazon Prime създаде документален филм за Фернандо Алонсо и изживяванията му през сезон 2019. Заглавието е „Фернандо” и се очаква премиерата на петте серии да се състои по-късно през 2020 г.

Филмът проследява двукратния световен шампион във Формула 1 през миналата година и подготовката му за рали Дакар. Испанецът, който през кариерата си спечели още титла в световния шампионат за надпревари за издръжливост (WEC – World Endurance Championship) и два пъти бе пръв в 24 часа на Льо Ман, е дал уникален достъп на камерите. Те проследяват миналогодишния му опит да участва в Индианаполис 500, приключил още в квалификациите. Запечатват още пътя към Дакар и дебютът му в рали рейд състезание.

Документалната поредица е дело на компанията The Mediopro Studio.

Директорът на отдел „Съдържание” на студиото Хавиер Мендес сподели, че филмът ще покаже един Фернандо Алонсо, който е различен от популярния си публичен образ

 

View this post on Instagram

 

Rescatando vídeos aquí y allá. Este de un test Polonia pre Dakar. #dakar #test #poland #yomequedoencasa

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) on

Испанският състезател завърши 13-ти тазгодишния Дакар, който бе спечелен от сънародника му и двукратен WRC шампион Карлос Сайнц. Състезателната му програма за 2020-та включва и Инди 500. Надпреварата бе отложена заради пандемията от COVID-19.

Възможността Алонсо да се завърне във Формула 1 пък все още се споменава често. Той самият обаче не дава индикации за подобно намерение. Вместо това обмисля участие в пълен сезон в Индикар.

„Ще взема решение след лятото. Всичко е отложено, включително новите правила във Формула 1. Трябва да видя и дали ще карам в Дакар догодина. Ако това не се случи, ще участвам по-нататък”, каза Алонсо.