Начало Moto News Андреа Яноне наказан за 4 години заради употреба на допинг

Андреа Яноне наказан за 4 години заради употреба на допинг

464
0
Яноне
Андреа Яноне, снимка Мишлен
Пилотът на Априлия Андреа Яноне получи ново наказание от 4 години без право на участие в мотоциклетни надпревари. Решението бе взето от Дисциплинарния съд на ФИМ, след като италианецът обжалва първото си отстранянване за 18 месеца. Първоначално Яноне бе наказан за 18 месеца след като даде положителна проба за употреба на непозволени медикаменти.

Яноне бе тестван за използване на допинг по време на състезанието на пистата Сепанг в Малайзия през миналия ноември. В кръвта му бяха открити следи от анаболния стероид дростанолон – лекарство, което повишава силата и в същото време намалява теглото.

Според Дисциплинарния съд на ФИМ Андреа не е успял да докаже, че неволно е консумирал замърсено с дростанолон месо от Малайзия. Така световната антидопингова организация (ADRV) третира нарушението на Яноне като умишлено и отхвърли подадената от него жалба. Италианецът е и дисквалифициран oт състезанията в Малайзия и Валенсия през сезон 2019. Също така решението на ФИМ от 31 март бива отменено, за да се наложи нова четиригодишна забрана за участие във всякакви състезания с мотоциклет.