Начало Избрани Андреас Зайдл призова отборите да запазят уважение един към друг

Андреас Зайдл призова отборите да запазят уважение един към друг

1817
0
Андреас Зайдл, Макларън
Андреас Зайдл; снимка: Макларън

Андреас Зайдл заяви, че Макларън никога не би си позволил да се намесва в публични критични обмени. Заради такова действие шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер получи предупреждение от ФИА. Причината за това бе репликата му, че „някакъв маршал решава да развее жълто знаме“.  Британецът използва „rogue“ като определение за поста, откъдето бе показан флагът, което може да означава и мошеник.

Шефът на Макларън иска другите екипи от F1 да запазят уважението помежду си. След предупреждението Хорнер се извини публично за репликите си и заяви, че маршалите „вършат прекрасна, прекрасна работа“.

Въпреки че Зайдл приема тежката битка за титлата да е изиграла роля в избухването на своя колега. Като се има предвид словесната война между Ред Бул и Мерцедес през последните седмици, той се опасява отборите да не отидат твърде далеч със своите изказвания.

„Ако гледате всичко, което се случва е очевидно, че има голям залог. Това е различно от битките, които водим в по-задната част на класирането. Очевидно е страхотно до известна степен за феновете, които искат да има повече шоу. В крайна сметка трябва да има и забавление“, каза Зайдл.

„Но някои от коментарите, които видяхме през последните седмици определено не е нещо, което бих могъл да си представя, че ще бъде сторено от нас в такава ситуация“.

Директорът на ФИА Майкъл Маси се изказа в защита на Маршалите след коментарите на Хорнер. Той заяви, че никой не трябва да бъде атакува за това, че си е свършил работата. Според Зайдл уважението е от първостепенно значение и призова всички отбори да преосмислят действията си в бъдеще.

„Няма значение дали се бориш за победи или си последен. Най-важното е винаги да запазиш уважение към своите конкуренти, ФИА и Формула 1. Всички сме заедно в това и трябва да уважаваме всички тези доброволци, които ни помагат във всеки състезателен уикенд“, завърши Андреас Зайдл.