Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предупреждение за Хорнер, ще участва в международна програма за стюардите

Предупреждение за Хорнер, ще участва в международна програма за стюардите

3240
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер получи официално предупреждение заради репликата си, че „някакъв маршал решава да развее жълто знаме“. Шефът на Ред Бул използва „rogue“ като определение за поста, откъдето бе показан флагът, което може да означава и мошеник. Заради тези си думи той бе повикан от стюардите и разследван по два члена от Международни спортен код. Те забраняват уронването на престижа на ФИА и служителите й, както и общо на автомобилния спорт.

В екипа на Ред Бул бяха недоволни от наказанието на Макс Верстапен, което го прати седми на стартовата решетка за Гран при на Катар.

„Мисля, че рейс директорът трябва да контролира пистата. Той в крайна сметка е реферът. Как иначе се случват нещата? Някой маршал решава да развее жълто знаме? Как работи системата?“, каза Хорнер преди състезанието.

Верстапен финишира втори в надпреварата на пистата Лосаил.

Хорнер е предложил на стюардите да участва в зимната програма за комисари през февруари догодина. Предложението е било прието.

„Стюардите изслушаха Кристиан Хорнер. Той обясни, че реакцията му е била под напрежение след наложеното на автомобил №33 наказание. Стюардите разясниха, че въпросният маршал е вършил работата си точно според предписанията на Международния спортен код. Господин Хорнер предложи да се извини на маршала и да обясни пред медиите, че не е имал намерение да го обижда. Освен това предложи да участва в Международната програма за стюарда на ФИА през февруари 2022 г. Стюардите приемат предложението на господин Хорнер“, се казва в решението.