Начало Други Андрети Глобал планира да построи нова централа в Индиана

Андрети Глобал планира да построи нова централа в Индиана

187
0
Майкъл Андрети
Майкъл Андрети, снимка Индикар

Андрети Глобал планира да построи нова централа с площ 575 000 кв.м около град Фишърс, Индиана. Американската компания ще инвестира 200 млн. щатски долара за напълно модерно съоръжение. В него ще се помещават настоящите и бъдещите състезателни програми на Андрети.

Това е компания, която притежава Андрети Аутоспорт. Американският отбор се стреми към участие в F1. Очаква се бъдещата сграда да създаде още 500 работни места в местната общност след като заработи в началото на 2026 г.

Бъдещата модерна централа във Фишърс ще помещава глобалните търговски функции на Андрети. Също така ще служи като база за настоящите програми на отбора в Индикар, Инди Лайтс и IMSA.

Освен за ежедневните операции на състезателния отбор, сградата ще бъде дом на модерните изследователски и развойни дейности на Андрети Технолъджи“, се казва в изявление на американската компания.

„Новият кампус в Индиана ще разполага със съвременни технологии. Също така той ще създаде среда за работа и живот в полза на нашия екип, фенове и партньори. Индиана заема важно място в историята на състезанията и в моята кариера като пилот и собственик“, каза собственикът на тима Майкъл Андрети.

Щастлив съм да потвърдя, че световната столица на състезанията ще продължи да бъде дом на нашите глобални усилия в областта на състезанията за дълго време напред. Развълнувани сме от плановете си за новия кампус и очакваме с нетърпение да станем част от общността на Фишърс.

През последните 20 години работих за разширяване на дейността ни. Гордея се със стъпките ни за създаване на разнообразно състезателно портфолио.“

Настоящото ни съоръжение върши страхотна работа. Екипът ни се разраства както в областта на конкуренцията, така и в търговската сфера. Хората ни заслужават най-добрата среда и налични ресурси.“

Развълнуван съм, че толкова много от нашите екипи са под един покрив, тъй като продължаваме да изграждаме и да растем. За нас това е нещо повече от това да имаме място, където да работим по автомобилите. Всъщност става дума за това да имаме глобален дом на моторните спортове и да го споделяме с нашите хора, фенове и спонсори, за да развиваме спорта и да оставим трайно наследство’, допълни Майкъл Андрети.

До този момент усилията на Андрети Аутоспорт да влезе във Формула срещнаха голяма съпротива от голяма част от настоящите отбори в спорта. Според тях добавянето на 11-ти отбор ще намали приходите от телевизионни права.

ФИА все още не е взела решение за кандидатурата на Андрети. Шансовете на американският отбор да участва в F1 стават все по-малки с изминаване на времето.