Начало Рали Ангелов и Гаджев 4-и след първия ден в рали ESOK в Турция

Ангелов и Гаджев 4-и след първия ден в рали ESOK в Турция

185
0
Георги Гаджев и Мирослав Ангелов
Георги Гаджев и Мирослав Ангелов, снимка: Мегапорт

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia R5) завърши на 4-о място в генералното класиране след първия ден на рали ЕSOK в Ешкисехир, Турция.

Лидер в състезанието е Мурат Бостанджъ с Ford Fiesta R5. Ангелов и Гаджев са на 1:17 мин зад него. На пето място е друг роден тандем – Йордан Атанасов и Янаки Янакиев (Mitsubishi Lancer Evo 9). Те водят в категория ERT2.

Бостанджъ взе три от 4-те отсечки в днешния ден с дължина 71.6 км. А Бурак Чукурова (Skoda Fabia R5) спечели 4-ия пробег и изостава на 31 сек от лидера. На трета позиция е Дениз Фахри (Skoda Fabia R5) – на 48.2 мин.

Това е първото състезание на шампиона на България Мирослав Ангелов с новия му навигатор – Георги Гаджев, който има огромен опит в чужбина в тандем с Георги Гераджиев-младши.

„Доволен съм от първия ден. Не рискувахме и карахме внимателно, коментира Ангелов след края на първия ден. – Асфалтът тук е много коварен и очакваме във втория ден да вали, така че нищо не е решено.

Не искахме да влезем в битка в турския екипаж на трето място, защото сме тук да събираме точки за европейския трофей, а важният ни шампионат е България. Предстои рали Сливен след две седмици и не желаем излишен риск с колата. Георги се справя чудесно, постигнахме бързо синхрон и му вярвам напълно.”

Вторият ден в рали ЕСОК има 4 скоростни етапа с дължина 74.16 км и обща дистанция 198 км с преходите.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.