Начало BG спорт Ангелов, Влъчков, Веселинов и Василев на полпозишън за Писта Дамасцена

Ангелов, Влъчков, Веселинов и Василев на полпозишън за Писта Дамасцена

320
0
Иван Влъчков (на преден план)

Пламен Ангелов с Фолксваген Голф ще стартира първи в серия Макси на Писта Дамасцена. Състезанието се провежда на Серес в Гърция и е трети последен кръг от шампионата на БФАС на Затворен маршрут.

Ангелов беше най-бърз и в двете квалификации днес при много променливи условия, като във втората постигна 1:38.533 мин. Втори се класира ветеранът Владимир Илиев с Мицубиши Лансър Ево 9.

Владимир Илиев с Мицубиши Лансър Ево 9

Той кара за първи път в официално състезание от 10 г. насам, но показа добра кондиция и направи общо над 20 обиколки в двете сесии. Трети на грида ще е Милен Узунов с Ауди А4, следван от Александър Томов със Субару Импреса.

В серия Туринг Иван Влъчков с Хонда Сивик ще стартира първи. Пилотът на ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък записа най-доброто си време в първата квалификация – 1:36.209 мин., когато условията на пистата бяха по-добри. Във втората те се влошиха значително заради падналия дъжд и пилотите нямаха възможност да подобрят времената си.

До Влъчков от първа редица ще потегли Стоил Неков с Хонда Сивик също от екипа на ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък. Трети ще стартира Нейко Нейков с Рено Клио, който бе най-бърз във втората квалификация. За първи път тази година участва Симеон Донов, който кара резервната кола на Влъчков. Той ще потегли от 5-а позиция в утрешното състезание.

Симеон Донов

В серия Спорт първи ще потегли Искрен Веселинов с новия си автомобил Хонда Сивик. Той записа върховия си резултат в първата квалификация при все още сухата писта. Втори до него ще бъде Деян Куманов с Хонда Сивик, следван от миналогодишния шампион Йордан Методиев.

В серия Лада Тодор Василев бе най-бърз днес с време 1:40.646 мин от първата квалификация. Втори остана миналогодишният първенец Крум Крумов, на който времената от втората сесия бяха изтрити заради минаване на пряко на последния завой на няколко пъти.

Тодор Василев с Лада