Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Антъни Хамилтън: Люис и Мерцедес ще изненадат много хора догодина

Антъни Хамилтън: Люис и Мерцедес ще изненадат много хора догодина

61
0
Люис Хамилтън

Бащата на Люис Хамилтън Антъни е убеден, че синът му ще повлияе положително на Мерцедес. Световният шампион за 2008 г. ще се присъедини официално към отбора от 1 януари 2013 г., въпреки че вече получи разрешение от Макларън да установи контакт с новия си тим.

Пилотът няколко пъти обясни, че е взел решението да напусне отбора, с който работи в продължение на 14 години, защото има нужда от ново предизвикателство.

Не отивам в друг тим заради Рос Браун или Ники Лауда. Става дума за Мерцедес – отбор, който не бе особено успешен през последните години. Но подобно действие не е невиждано. Михаел Шумахер например бе световен шампион, а отиде във Ферари – заяви пилотът в Япония.

27-годишният състезател отрече да е подписал за по-висока заплата (тригодишният контракт е за 100 млн. долара). Подозрения за това, че парите са наклонили везните в полза на Мерцедес, възникнаха основно заради факта, че тимът от Бракли има една-единствена победа за цели три сезона в F1. В края на шампионата за 2012 г. отборът се нареди пети в класирането на конструкторите, но само на 16 точки пред далеч по-скромния екип на Заубер. На Хамилтън се пада отговорната задача не просто да заеме мястото на оттеглилия се Михаел Шумахер, а да помогне на тима да прогресира. Антъни Хамилтън е убеден, че Мерцедес могат да го постигнат заедно със сина му.

Наистина вярваме, че тези момчета могат да се стегнат. Те много искат да се справят и смятам, че ще успеят. Такава автомобилна компания и толкова талантливи хора са рецепта за успех, а сега имат и Люис. Вярвам в Мерцедес, в Рос Браун и Норберт Хауг. Вярвам, че всички необходими хора, за да се превърне един добър отбор във велик, са налице. Вярвам в Люис. Вярвам, че той ще спечели поне две или три състезания. Ако не стане, значи колата е наистина лоша. Но Нико [Розберг] взе победа този сезон, имаха някои добри позиции в състезанията – каза Антъни Хамилтън.

Той допълни, че синът му се вълнува от предстоящото ново предизвикателство, както и че Люис се намира на етап от живота си, в който се нуждае точно от такава промяна:

Излиза изпод крилото на Макларън и в известна степен – изпод това на Рон Денис. Да не забравяме и че всъщност ние не напускаме семейство. На практика се присъединяваме към друга част на същото семейство, защото без Норберт и Мерцедес-Бенц вероятно така или иначе нямаше да стигнем дотук. Те ни помогнаха през Формула 3, GP2, дадоха ни възможности. На практика Люис все едно казва: „Благодаря, Мерцедес. Вие повярвахте в мен, когато се надявах да стигно до Формула 1. Сега аз ще повярвам във вас“. И ще се получи. Мерцедес и Люис ще изненадат много хора догодина – добави Хамилтън старши.